Ex-leijonaluotsi puhuu kokemuksesta: ”Pettymys oli Kanadalle kovempi – Tshekki vie pronssia”

© Kuva: Getty Images

Leijonien monivuotinen päävalmentaja Hannu Aravirta ehti kokea Suomen penkin takana useasti, miltä arvoturnauksen välierän voittaminen tai häviäminen tuntuu.

Naganon olympialaisissa 1998 ja Pietarin MM-kisoissa Aravirran luotsaama Suomi joutui pettymään välierissä, mutta klaarasi pronssiottelusta himmeimmät mitalit kotiin.

Aravirta onkin oikea mies arvioimaan iltapäivällä pelattavan olympiaturnauksen pronssiottelun asetelmia.

Tshekki ja Kanada pelaavat tänään olympiapronssista. Tämä peli tulee tietysti välierien jälkeen nopeasti eteen, mutta kummalle vaaka mielestäsi kallistuu?

– Paperilla joukkueet ovat mielestäni suhteellisen tasaiset. Tshekki pelaa nykyään huomattavasti kontaktipitoisempaa jääkiekkoa kuin he pelasivat vielä esimerkiksi viisi vuotta sitten. He olivat hyviä Venäjää vastaan, vaikka hävisivät, Aravirta alustaa.

– Tämä on kuitenkin häviäjien peli, ja se kumpi enemmän innostuu, voittaa. Yleisesti pronssipeli alkaa siitä, kun tulee ensimmäinen maali. Harvoin pronssipeleistä syntyy suuria tarinoita. Olympiamitali olisi kuitenkin otettavissa, niin varmasti se molempia kiinnostaa. Ei motivaatiosta pitäisi olla puutetta, Aravirta arvelee.

Aravirta suostuu kuitenkin arvioimaan ottelun ennakkoasetelmia henkisestä näkökulmasta.

– Mitä elekielestä päättelin, niin Kanada oli selvästi kultaisella mielellä välierissä. Heille pettymys oli todennäköisesti kovempi kuin tshekkiläisille. Se voi vaikuttaa jotenkin voimasuhteisiin, Aravirta uskoo.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!