Liigassa seitsemäntenä majaileva SaiPa ilmoitti tehneensä kaksi merkittävää juniorivalmennussopimusta. A-junioreiden vetovastuun ottaa Kari Martikainen ja B-junioreiden päävalmentajaksi hyppää peliuransa lopettava Ville Hämäläinen.

Martikainen saapuu tehtävään Sveitsistä, jossa hän on ollut tällä kaudella Fribourg-Gotteronin A-junioreiden päävalmentaja. Edelliset kaksi kautta hän työskenteli seuran edustusjoukkueen apuvalmentajana.

Martikainen voitti pelaajaurallaan Suomen mestaruuden kolmesti Jokereiden paidassa. Hän juhli urallaan myös Sveitsin mestaruutta Zürichissä. Martikainen oli osa vuoden 1999 Leijonia, joka sijoittui MM-kisoissa toiseksi.

– Perhesyyt tuovat minut takaisin Suomeen. Olen kolmen vuoden ajan elänyt etäsuhteessa, jonka aikana on tullut perheenlisäystäkin. Poikani pelaa tulevan kauden Sveitsissä Rapperswilin joukkueessa ja aikuinen tyttäreni asuu omillaan. Muu perhe muuttaa Lappeenrantaan, Martikainen kommentoi.

Sopimus on mallia 1+1.

Tällä kaudella Brittein saarilla pelannut Hämäläinen palaa puolestaan kotikaupunkiinsa ja kasvattajaseuraansa. Hämäläinen ottaa vastuulleen B-juniorit. Tällä kaudella Hämäläinen on pelannut Braehead Clanin joukkueessa.

On ollut pidemmän aikaa selvää, että suuntaudun valmennuspuolelle peliurani päätyttyä. Olen erittäin otettu ja kiitollinen mahdollisuudesta aloittaa valmennusura kotikaupungissa ja kasvattajaseurassa, Hämäläinen kommentoi.

Hämäläisen sopimus on kaksivuotinen.