Helsingin IFK latasi Youtube-kanavalleen videon, jossa pelaajat kertovat perinteikkään joukkueen sakkokassajärjestelmästä.

Sakkokassalla tarkoitetaan joukkueen sisällä suoritettavaa sakotusta, jos pelaaja sortuu sääntörikkomuksiin tai muihin hölmöilyihin. Sanonta ”tyhmyydestä sakotetaan” pätee tässä kuin nyrkki silmään.

HIFK:ssa sakkokassan rahastonhoitajana, eli ”sakkokenraalina” toimii puolustaja Juuso Salmi.

– Sakottamisessa on kyse kahdesta asiasta, eli pidetään jengi kurissa ja siitä saa rangaistuksen muodossa pieniä tuloja joukkueelle, Salmi tiivistää videolla.

Hän mainitsee yleisimpinä sakotuksen syinä unohtelut ja myöhästelyt joukkueen tapahtumista. Kohtalaisen kova sakko tulee myös kuulemma mailan tahallisesta rikkomisesta.

Salmen mukaan nuoret pelaajat sortuvat sakon arvoisiin rikkomuksiin kokeneita pelaajia enemmän. Tällä hetkellä pahiten ongelmissa on Nuorista Leijonistakin tuttu hyökkääjä Juha Jääskä.

– Suurin syy on unohtelu. Mulla on varmaan varhaisiän dementia, Jääskä perustelee.

HIFK:ssa sakot saatetaan viedä oikeuteen asti. Tämä tarkoittaa sitä, että omasta mielestään väärin perustein sakotettu pelaaja voi viedä asian käsiteltäväksi joukkueen kapteenistolle Lennart Petrellille sekä Ville Varakkaalle.

– Ainahan on oikeus valittaa ja siitä järjestetään oikeudenkäynti. Asianomainen voi pyytää todistajia paikalle samoin kuin mekin.

– Sen verran pitää kuitenkin sanoa, että niitä tilanteita ei ole tullut tänä vuonna yhtään. Ikinä ei ole käynyt niin, että talo olisi hävinnyt, kertoo Juryn toinen jäsen Varakas.

Katso HIFK:n video aiheesta yläpuolelta!