San Jose Sharks tiedotti ikävistä mutta odotetuista uutisista: joukkueen suurimpiin tähtiin kuuluva seuralegenda Joe Thornton on useita viikkoja sivussa tositoimista polvivamman takia.

Sharksin GM Doug Wilson puhui Thorntonin tilanteesta paikalliselle medialle, ja haastattelu julkaistiin seuran nettisivuilla.

Wilsonin mukaan Thorntonin vamma vaikuttaisi olevan sisemmässä nivelsiteessä.

– Odotamme turvotuksen laskemista. Hän menee magneettikuvaukseen, mutta vaikuttaa siltä, että hän on sivussa usean viikon ajan, Wilson sanoi.

Wilsonilta tiedusteltiin, vaatiiko vamma mahdollisesti leikkausta.

– En osaa sanoa. Annetaan lääkärien tehdä työnsä. Itse yritän pitää tunteet sivussa näissä loukkaantumistapauksissa, Wilson kommentoi.

Thornton, 38, on ollut tälläkin kaudella yksi Sharksin johtohahmoista. Veteraanisentteri on takonut 47 ottelussa tehot 13+23=36. Wilsonin mukaan menetys vaikuttaa muutenkin kuin vain kaukalossa.

– Hän on kaveri, joka todella inspiroi muita pelaajia ja auttaa muita nostamaan tasoaan. Monet nuoret pelaajamme ovat pelanneet hyvin ja tehneet hyviä tehoja, mutta silti joukkueessa katsotaan aina johtajien perään. Nyt muiden on nostettava tasoaan entistä enemmän, Wilson muistutti.

– Mikään joukkue ei tietenkään ikinä halua menettää tällaista pelaajaa, mutta nyt muiden on vain seurattava hänen jälkiään, GM jatkoi.

Kahdeksan miljoonaa dollaria kaudessa ansaitsevan Thorntonin loukkaantuminen nosti luonnollisesti esiin myös kysymyksen mahdollisista hankinnoista ennen tulevaa siirtotakarajaa.

– Minun pitää miettiä tilannetta. Todennäköisesti emme hanki ketään, mutta en halua lukita vastaustani, Wilson sanoi.