Seuralegenda haluaa nähdä Jokereilta itsensä likoon laittamista: ”Maalin tappiot maalin voitoiksi”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Jokereilla on ohjelmassa vielä kaksi ottelua ennen KHL:n olympiataukoa. Molemmissa peleissä vastaan tulee Dinamo Riika. Jokereilla on alla neljän ottelun vieraskiertue, jonka kolmesta ensimmäisestä pelistä tuli tappiot ennen kuin Ufa kaatui rankkareilla.

– Voitot tuovat itseluottamusta ja rankkarivoitot ovat olleet Jokereille harvinaisia. Maalin tappioita on tullut pitkään. Uskon kautta se on iso asia. Kotietu on varma, eikä yksittäisillä peleillä ole enää niin suurta merkitystä, mutta oli se iso juttu, sanoo Jokereiden takavuosien kapteeni ja Viasatin KHL-asiantuntija Antti-Jussi Niemi.

Jokerit on varmistanut pudotuspelien kotiedun, eikä Riika pääse pudotuspeleihin lainkaan. Perjantaina pelattava kotiottelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden Jokereille hioa tekemistä lopulliseen kuosiin ennen kuin pudotuspelit alkavat maaliskuussa.

Niemi haluaisi nähdä Jokereiden laittavan kaiken likoon, vaikka pisteillä ei niin suurta merkitystä enää olekaan.

– Jokereiden peruspeli on hyvin kasassa. Kyse on siitä, miten jokainen lataa itsensä otteluun ja pistää itsensä likoon, että maalin tappiot muuttuisivat maalin voitoiksi. Kaikkihan tähtää playoffeihin, ja niiden takia pitäisi pysyä terveenäkin. Peli on tärkeä siinä mielessä, että pelillistä selkärankaa saa taas kuntoon oppimisen kautta.

Niemi voitti Jokereissa kaksi Suomen mestaruutta, mutta ei tv-työtehtäviensä takia pääse juhlimaan perjantain ottelussa vietettävää Mestareiden iltaa. Paikalla on useita Jokereissa mestaruuksia voittaneita pelaajia.

– Olen studiossa ja selostamossa. Sain toki kutsun, mutta piti sanoa, että en pääse mukaan. Pelin jälkeen menen toki morjestamaan kavereita, ja toivottavasti mahdollisimman moni jää vielä pelin jälkeen sinne, koska siellä on monta kaveria, joita en ole nähnyt vuosiin. Hienoa, että Jokerit järjestää tällaisia tapahtumia, hän sanoo.

Jokerit-Dinamo Riika -ottelu pelataan perjantaina kello 18.30. Viasatin suora studiolähetys ottelusta alkaa Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa kello 18. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä jälkeenpäin osoitteessa viasport.fi.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS