Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkosen toinen kausi NHL:ssä on ollut todellista tervanjuontia.

Lehkonen teki tulokaskaudellaan loistavat 18 maalia, mutta tällä sesongilla 22-vuotiaan maalitykin ruuti on ollut litimärkää. 33 pelatun ottelun jälkeen Lehkosella on kasassa vain kaksi maalia, eivätkä verkot ole heiluneet edelliseen 22 kamppailuun.

Lehkonen jatkoi tuskaista putkeaan viime yön NHL-kierroksella, kun vastassa oli kivikova St. Louis Blues. Piikkiöstä kotoisin oleva nuorukainen ampui 1-3-tappioon päättyneessä ottelussa viisi kertaa, joka oli eniten kaikista pelaajista. Sportsnetin mukaan hänen viidestä laukauksestaan kolme oli Canadiensin vaarallisimpia maalipaikkoja.

Sportsnetin toimittaja Eric Engels uskookin Lehkosen suunnan vielä muuttuvan.

– Lehkonen luo jatkuvasti niin paljon paikkoja, että se voi kieliä hänen maalivireensä palaamisesta, toimittaja huomautti.

Engelsin mukaan Lehkonen loi kauden ensimmäisen 18 ottelun aikana eniten vaarallisia maalipaikkoja Canadiensin joukkueesta. Lukuisista maalipaikoista huolimatta Lehkonen ampui vain kaksi maalia näissä peleissä.

Engels paljasti saaneensa usealta lähteeltä tietoonsa sen, että Lehkonen kärsi kauden 18 ensimmäisen ottelun ajan pahasta selkävammasta. Suomalaispeluri joutui jättämään kauden 18. pelin jälkeen 16 kamppailua väliin alaraajavamman takia.

Paluunsa jälkeen Lehkonen on pelannut 16 ottelua, eikä hän ole tehnyt vielä yhtään maalia.

Sportsnetin toinen toimittaja Andrew Berkishire analysoi aikaisemmin tällä kaudella Lehkosen maalipaikkojen massiivista määrää ja ihmetteli, miksi suomalaishyökkääjällä ei ole enempää osumia. (Lue tästä.)

– Loistava vaihto Lehkoselta, mutta hänet on siltikin kirottu, Berkshire totesi suomalaispelurin otteista Blues-pelissä.