NHL:ssä yksi puhuttavimpia suomalaispelaajia on viime aikoina ollut Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo. Suomea viime kevääänä MM-kisoissa Pariisissa ja Kölnissä edustanut kassari on nimittäin ollut melkoisessa hississä taalajäiden ja AHL:n välillä.

NHL:ssä kymmenen ottelua ja farmissa Cleveland Monstersin paidassa viisi mittelöä pelannut Korpisalo ei miellä kohtelua tylyksi. Joidenkin korvaan kun liikehdintä NHL:n ja AHL:n välillä useamman kerran viikon sisään saattaisi kuulostaa pompottelulta.

– On siitä ollut hurjasti apua. On hyvä saada farmin puolella pelejä ja pitää pelituntumaa yllä. Harjoitukset eivät kuitenkaan aja samaa asiaa, Korpisalo mietti NHL.comin suomenkieliselle sivuston haastattelussa.

– Pelit ovat aina erilaisia ja niistä oppii ihan omanlaisiaan juttuja. Ja peleistä saa itseluottamusta, mikä on kaikkein tärkeintä, porilaislähtöinen 23-vuotias torjuja jatkoi.

Samoilla linjoilla Korpisalon kanssa on myös hänen maanmiehensä ja virkaveljensä Juuse Saros. NHL:ssä 11 ja AHL:ssä yhdeksässä ottelussa torjunut alle 20-vuotiaiden maailmanmestarikaan ei koe liikuttelua sarjasta toiseen tylyksi.

– Minusta se on ollut positiivinen juttu. Reissaamista on tietenkin ollut paljon, mutta oman pelaamiseni kannalta on hyvä saada mahdollisimman paljon pelejä alle. Kun pelaa enemmän, pääsee paremmin rytmiin kiinni eikä peliä tarvitse ajatella niin paljon.