NHL julkaisi myöhään keskiviikkoiltana kaikki All Star -tapahtumaan osallistuvat pelaajat. Lue kaikki tähdistövalinnat klikkaamalla tästä.

Tapahtuman valintaprosessi kävi niin, että jokaisesta NHL:n neljästä divisioonasta koottiin yksi kuuden hyökkääjän, kolmen puolustajan ja kahden maalivahdin joukkue. Jokaisesta NHL-seurasta oli pakko valita vähintään yksi edustaja.

NHL-fanit saivat äänestää jokaiseen divisioonan yhden oman valintansa kapteeniksi, mutta loput pelaajavalinnat hoitivat NHL:n oma asiantuntijaraati.

Valintasysteemi oli hyvin raaka, koska moni paikan totisesti ansainnut pelaaja jäi tylysti rannalle.

Tapahtumaan pääsemistä vaikeutti esimerkiksi se, jos pelaajan omassa divisioonassa oli kova kilpailu samalla pelipaikalla. Myös oman seuran sisäinen kamppailu saattoi viedä osalta huippupelaajilta paikan All Star -tilaisuudesta.

Ketkä supertähdet jäivät rannalle?

Koska on kivaa spekuloida, listasin asiantuntijaraadin kovimmat ”unohdetut” pelaajat, jotka olisivat voineet tämän kauden peliesitystensä puolesta olla hyvinkin mukana All Star -tilaisuudessa.

Järisyttävän kovan Metropolitan-divisioonan valintaprosessi oli varmasti asiantuntijaraadille kaikista haastavin. Tästä divisioonasta jäi erityisesti todella hyviä hyökkääjiä merkittävän monta ulos.

Metropolitan-divisioona joutui jättämään ulkopuolelle hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin supertähdet kuten Jevgeni Malkinin ja Phil Kesselin, koska joukkueesta edustamaan pääsi entuudestaan Sidney Crosby ja Kris Letang.

Kessel on paukuttanut tällä kaudella 47 tehopistettä (18+29) ja Malkin taas 42 pistettä (17+25). Paikan saanut Penguins-kippari Crosby on nakuttanut 43 tehopistettä. Huomioitavaa on se, että Crosby on pelannut neljä ottelua enemmän kuin Malkin.

Kuka vaan tästä Penguinsin hyökkäyskolmikosta olisi ollut ansaitseva saamaan paikan tähdistöottelusta. Crosbyn mukaan paikka olisi kuulunut Kesselille. (Lue Crosbyn antamat kommentit ennen valintaa klikkaamalla tästä.)

Penguinsin arkkivihollisesta Philadelphia Flyersista jäi myös iso tukku tähtipelaajia ulkopuolelle. Tilaisuuteen valittiin hyökkääjä Claude Giroux, joka on palannut muutaman nihkeän edelliskauden jälkeen takaisin NHL:n eliittiin. Kanadalaistähti on tehnyt 42 peliin 14 maalia ja 52 tehopistettä. Viime kaudella hän summasi yhteensä vain 58 tehoa.

Flyersista paikan olisi kuitenkin ihan yhtä hyvin voinut saada NHL:n syöttöpörssin kärkinimi ja pistepörssin seitsemäntenä majaileva tshekkitähti Jakub Voracek. Myös sensaatiomaista kautta pelaava ykkössentteri Sean Couturier olisi ollut hyvä valinta. Couturierin huikean 23 maalin ja 42 tehopisteen lisäksi on tärkeää noteerata hänen merkittävät taidot puolustussuuntaan.

Flyers-puolustaja Shayne Gostisbehere olisi ehdottomasti ansainnut paikan All Star -tapahtumasta, koska hän on puolustajien pistepörssin viidentenä ja hän on tehnyt enemmän ylivoimapisteitä, kuin yksikään NHL-puolustaja. Tässä kohtaa voidaan jopa kyseenalaistaa 27 tehopistettä tällä kaudella nakuttaneen Penguins-puolustaja Letangin valinta.

Metropolitan-divisioonan ”unohdukset” eivät jääneet vielä siihen…

Columbus Blue Jacketsista kutsun sai oikeutetusti puolustaja Seth Jones, joka pelaa todellista läpimurtokautta NHL:n eliittipuolustajaksi.

Kysymyksiä kuitenkin herättää Blue Jacketsin maalivahdin Sergei Bobrovskin jättäminen kokonaan ulkopuolelle. Erityisesti sen takia, koska divisioonan toiseksi maalivahdiksi valittiin Capitalsin Brayden Holtby, jonka tilastot eivät täysin puolla valintaa venäläistähden yli.

Holtbylla on kyllä kolme voittoa enemmän kuin Bobrovskilla, mutta kaksikon torjuntaprosenteissa on kokonaisen puolen prosentin ero Bobrovskin hyväksi. Molemmat ovat kuitenkin NHL:n parhaimpia maalivahteja, joten pahasti metsään nykyisellä valinnalla ei menty.

Central-divisioonassa tapahtui myös yksi todella kinkkinen valinta.

St. Louis Bluesin venäläistähden Vladimir Tarasenkon jättäminen ulkopuolelle tuntuu vähintäänkin epäreilulta. Tarasenko on yksi NHL:n kirkkaimpia tähtiä ja hän on pelannut tällä kaudella erinomaisesti. Venäläispyssyllä on 46 pelin jälkeen kasassa 19 maalia ja 44 tehopistettä.

Valinta kohdistui lopulta kuitenkin Tarasenkon ketjutoveriin Brayden Schenniin, joka on tehnyt tällä kaudella 46 peliin myös 44 tehopistettä (17+27). Schenn on ollut tämän NHL-kauden suurimpia positiivisia yllätyksiä, mutta silti näinkin valovoimaisen tähden kuin Tarasenkon jättäminen ulos, on äärimmäisen kova valinta raadilta.

Muita rannalle jääneitä supertähtiä nopeasti listattuna: Patrice Bergeron (Boston Bruins), Tuukka Rask (Boston Bruins), Sebastian Aho/Teuvo Teräväinen/Jordan Staal (Carolina Hurricanes), Mike Smith (Calgary Flames), Jonathan Marchessault/William Karlsson (Vegas Golden Knights).