Kun mikään ei riitä – Antti Raanta hävisi tylysti entiselle oppi-isälleen: ”Minulla oli huono tunne”

© Kuva: Getty Images

Antti Raanta tekee Arizona Coyotesin maalin suulla sen, minkä pystyy.

Liian harvoin se vain tuntuu riittävän.

Eilen julkaisemassamme jutussa Raanta harmitteli sitä, että joukkue toistaa samoja virheitä aina vain uudestaan.

– Sitä tekee itsestään typeryksen, jos toimii niin. Se on sama asia elämässä, jos toistaa samoja virheitä uudestaan. Jos mikään ei muutu, alkavat ihmiset kutsua tyhmäksi tai ääliöksi, Raanta puntaroi.

Jonkinlainen déjà vu -tunne varmaan oli Raannan ja Coyotes-lauman mielessä päällimmäisenä myös viime yönä Suomen aikaa. Joukkue taisteli ja painosti ottelussa Raannan entistä seuraa New York Rangersia vastaan, mutta hävisi voittomaalikilpailun jälkeen maalein 1-2.

Raanta siirtyi pelaajakaupassa Arizonaan juuri Rangersista viime juhannuksena. Kaukalon toisessa päädyssä Raannan entinen oppi-isä Henrik Lundqvist torjui peräti 38 laukausta. Raanta selvisi vähemmällä, 24 torjunnalla, mikä kertoo omaa kieltään ottelun kulusta. Silti Coyotes hävisi jo seitsemännen ottelunsa peräkkäin.

Voittomaalikilpailun ratkaisun iski Raannalle hyvin tuttu mies, Rangersin hyökkääjä Mika Zibanejad.

Raanta sanoi nhl.comin otteluraportissa, että hänellä oli huono fiilis, kun hän näki Zibanejadin Rangersin ensimmäisenä laukojana.

– Hänellä on varmaan kuusitoista erilaista liikettä, joten oli vaikea arvioida, mitä hän yrittää. Hänellä on hyvät ja nopeat kädet, ja hän laittoi kiekon ylähyllylle. Hän olisi yhtä hyvin voinut laittaa sen jalkojeni välistä niin, ettei minulla olisi ollut mitään mahdollisuutta, Raanta myönsi.

Katso video Zibanejadin taidokkaasta rankkarista alta.