Anaheim Ducksin hyökkääjä Andrew Cogliano, 30, ei ole jättänyt 11 vuotta kestäneellä NHL-urallaan vielä yhtään ottelua väliin.

Uskomattomaan tilastofaktaan tulee kuitenkin tuota pikaa muutos, koska NHL langetti Coglianolle kahden ottelun mittaisen pelikiellon viikonlopun Los Angeles Kings -ottelun tapahtumista.

Cogliano taklasi Kingsin nuorta hyökkääjää Andrian Kempeä suoraan päähän, ja NHL päätti ottaa tilanteen tutkintaan ja rankaista rumasta teosta pelikiellolla.

Pelikielto tarkoittaa sitä, että Coglianon ällistyttävä 830 runkosarjaottelun kestänyt yhtämittainen pelattujen runkosarjaotteluiden putki katkeaa maanantai-iltana, kun Ducks kohtaa Colorado Avalanchen.

Viime perjantaina uuden kolmen vuoden mittaisen ja 9,75 miljoonan dollarin jatkosopimuksen allekirjoittanut Cogliano on NHL:n aktiivipelaajista eniten yhtämittaisia otteluita tahkonnut pelaaja.

Vikkeläkinttuinen kanadalaishyökkääjä on NHL:n historian neljänneksi eniten peräkkäisiä otteluita pelannut pelaaja. Eniten peräkkäisiä otteluita NHL:n historiassa on pelannut legendaarinen Doug Jarvis, joka viiletti peräti 964 peräkkäisessä runkosarjapelissä.

– Tämä on todella rankka tapa katkaista tuollainen putki, mutta tuo on taklaus, jota et saa tehdä pelissä, entinen NHL-hyökkääjä ja nykyään asiantuntijana toimiva Patrick O’Sullivan kommentoi tapausta Twitterissä.

Cogliano on pelannut tällä kaudella 44 ottelua tehoin 5+13=18.