Jesse Puljujärven ”verivihollinen” hurjassa vireessä – valittiin viikon pelaajaksi

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin viime kesän ykkösvaraus Kailer Yamamoto on ollut hurjassa pelivireessä sen jälkeen, kun NHL-seura lähetti hänet takaisin juniorisarja WHL:ään hakemaan peliaikaa. Yamamoton taidot ovat sarjan muihin pelaajiin nähden toista luokkaa, sillä kauden 21 ottelusta hän on kerännyt peräti 31 tehopistettä.

Huippulupauksen tehot noteerattiin aikaisemmin tällä viikolla, kun Yamamoto palkittiin WHL:n Viikon pelaaja -palkinnolla. Viime viikon neljästä ottelusta irtosi kuusi maalia ja neljä syöttöpistettä.

Yamamoto kävi kauden alussa kokeilemassa siipiään NHL:n puolella. Hän pelasi syksyn aikana yhteensä yhdeksässä runkosarjaottelussa ja merkkautti niiden aikana kolme syöttöpistettä. 19-vuotias nuorukainen pelaa samaa pelipaikkaa suomalaisen Jesse Puljujärven kanssa, eli kärkiketjujen laitahyökkääjänä.

Kausi alkoikin Puljujärven osalta huolestuttavasti, sillä Oilers päätti lähettää hänet farmisarjaan ja antaa Yamamotolle paikan joukkueen hyökkäysketjuissa. Osat kuitenkin vaihtuivat kauden edetessä, ja nyt Puljujärvi on saanut pelata viimeiset kuukaudet Oilersin mukana.

Lahjakkaan suomalaisen kiekonkäsittelijän tulisi kuitenkin parantaa otteitaan, koska Yamamoton vire on antanut osoittaa, että korvaaja löytyy hyvinkin läheltä. Puljujärven tehot ovat tässä vaiheessa kautta 9+6=15. Otteluita hän on pelannut 32 kappaletta.