TSN:n toimittaja Darren Dreger paljasti ilmoille melkoisen siirtohuhun vuosien takaa, joka oli hyvin lähellä olla todellisuutta.

Dreger sanoi TSN 1260 -radiokanavalla Edmonton Oilersin ja Ottawa Senatorsin olleen vuonna 2016 kesällä hyvin lähellä vaihtokauppaa, josta olisi tullut täydellinen katastrofi toiselle joukkueelle.

Oilers olisi tässä vaihtokaupassa lähettänyt silloisen tähtihyökkääjänsä Taylor Hallin Senatorsiin, kun taas vastikkeeksi kaupassa olisi tullut puolustaja Cody Ceci. Toimittaja sanoi, että vaihtokauppa olisi ollut pelaaja toiseen pelaajaan, eli se ei olisi sisältänyt varausvuoroja tai nuoria lupauksia.

– Nämä kaksi joukkuetta olivat hyvin lähellä tehdä aika ison vaihtokaupan, mutta eivät vain saaneet sitä tehtyä. Siinä kaupassa Oilers tarjosi Taylor Hallia ja Senators oli vihdoin valmis harkitsemaan Cody Cecin kauppaamista – joten kauppa olisi ollut Hall Ceciin, Dreger sanoi.

Mihin kauppa sitten kariutui?

– Vaihtokaupan piti kuitenkin mennä Ottawan omistajan kautta, jotta se olisi onnistunut. Hall kaupattiin lopulta New Jerseyyn ja puolustaja Adam Larssoniin, toimittaja jatkoi.

Ceci-Hall -kauppa olisi ollut jälkeenpäin katsottuna täysi ryöstö kaupan hylänneeltä Senatorsilta.

Hall teki ensimmäisellä Devils-kaudella 53 tehopistettä (20+33) ja nyt tällä kaudella nuori kanadalainen on pelaamassa ennätyskauttaan. Hall on Devilsin pistekuningas 37 ottelussa tekemällä 37 tehopisteellään (13+24).

Senatorsin riveissä vieläkin viilettävä Ceci ei ole tehnyt odotettua harppausta kärkipakiksi ja nuorukainen keräsi vain 17 tehopistettä (2+15) viime kaudella. Tällä kaudella 24-vuotias kanadalainen on tehnyt 38 peliin viisi maalia ja kahdeksan tehopistettä.

Dregerin huhu aiheutti hämmennystä NHL-toimittajien keskuudessa.

– Se kertoo paljon näistä kahdesta joukkueesta, että he tekevät vuoron perään typerimpiä asioita mitä olen kuullut, ja silti ne ovat täysin uskottavia asioita, Faceoffcircle-sivuston toimittaja Jeff Veillette latasi Twitterissä.