Porin Ässät on tehnyt kuluvan Liiga-kauden aikana kovia hankintoja miehistöönsä.

Tähtihyökkääjä Sakari Salminen palasi kesken kauden Ässiin KHL-seura Moskovan Dynamosta, vain muutaman kuukauden Porista pois viettänyt hyökkääjä Jarno Kärki (kuvassa) Tapparasta ja maajoukkueessakin esiintynyt puolustaja Tommi Taimi KHL:n Slovan Bratislavasta.

Kaikki ymmärtävät, että tällaisia pelaajia ei hankita ja palkata ilmaiseksi. Mutta sitä kaikki eivät ymmärrä, mistä Ässät on hankkinut rahat esimerkiksi tämän kolmikon palkkaamiseen.

Tätä kysyttiinkin Ässien seurajohdolta tänään iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, jonka Satakunnan Kansa lähetti nettisivuillaan.

– Olemme menneet yli budjetin pari kertaa, mutta hallitusti ja luvalla. Pelaajabudjettimme alkaa nyt kakkosella, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi.

Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttula valotti seuran taloustilannetta hieman tarkemmin.

– Pieni vaara on, että jäämme silti tästäkin kaudesta plussalle. Mutta se vaatii toimistolla paljon töitä, ja kauden jälkeen tulevat ekstraottelut olisivat erittäin tervetulleita, Perttula kommentoi.

Alkukauden erinomaisesti esiintynyt Ässät on valahtanut runkosarjassa kymmenneksi. Akuuttia vaaraa jäämisestä kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle ei ole, sillä viivan alapuolella oleva KooKoo on porilaisista kymmenen pisteen päässä.

Silti yksi porilaisten perustelu päävalmentajan vaihtamiselle tässä vaiheessa kautta oli ”kevään turvaaminen”. Ässät antoi eilen potkut Jyrki Aholle, jonka tilalle päävalmentajaksi nousi Mikael Kotkaniemi.

– Ei tässä vielä kauheasti itketä eikä yöunet mene. Sopimusmyynti on vetänyt paremmin kuin viime kaudella. Mutta ei toimistollakaan ihmeisiin pystytä. Kyllä parempi taloudellinen tulos vaatii myös parempaa onnistumista kaukalossa, Perttula linjasi.