Montreal Gazette kirjoitti taannoin, että alkuvuodesta jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut Victor Mete ja loukkaantumisista kärsinyt Ales Hemsky palaavat joukkueen vahvuuteen harjoituksissa. Habsin vajaan viikon mittainen tauko peleistä päättyy ensi yönä Boston-otteluun.

Kummankin paluu ennemmin tai myöhemmin on taatusti kova asia Canadiensille, sillä esimerkiksi edellisen kerran joulukuun alussa St. Louis Bluesia vastaan pelannut Mete teki hyvällä tavalla hävytöntä jälkeä Buffalon MM-jäillä. Lue linkin takaa lisää.

Hemsky puolestaan oli merkattu vielä perjantaina Habsin kotisivuilla ”no contact” -pelaajaksi, joten hänen paluunsa ajankohta treenien lisäksi peleihin on luonnollisesti vielä auki.

Palaa Hemsky tai ei, on Montrealin hyökkäysketjuissa tapahtumassa pieniä muutoksia. Habsin nettisivuilla kerrottiin, että Artturi Lehkonen olisi nousemassa jopa ykkösketjuun Max Paciorettyn ja Philip Danaultin kanssa.

Kun Lehkonen pelasi aiemmin kolmosketjussa, muuttuisi sekin – nyt muotoon Alex GaltshenjukJonathan DrouinCharles Hudon. Ykkös- ja kolmosketjut olivat kirjoittamassamme muodossa myös joukkueen kotisivujen uutisessa.