Tappara uskomattoman kovaan kokoonpanoon on alkutalvesta pulpahdellut lisää kuumia, yllättäviä tähtiä. Yksi heistä on hurjan kovalla vauhdilla Liigan eliittiin murtautunut maalivahti Christian Heljanko.

Lähes 95:n prosentin varmuudella pikkumustia pysäytelleen porvoolaislähtöisen kassarin vire on johtanut siihen, että nyt Tapparassa myös maalivahtien välinen taisto vastuusta on kiivasta, mutta toisaalta tervettä.

SuomiKiekolle tiistaina Lahdessa Pelicans-Tappara -pelin jälkeen kommenttejaan antanut alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti näkee, että kilpailu on hyvästä koko joukkueelle.

– Luulen, että alkukaudesta kun Domi (Dominik Hrachovina) pelasi, niin olin aika kysymysmerkki. Nyt on pystynyt näyttämään, että ainakin tällä hetkellä pystyy pelaamaan. Se on heillekin (valmennukselle) aika positiivinen asia, Heljanko luetteli.

– Tämä pistää arjessa paiskimaan enemmän hommia, kun ei ole varmaa, että pelaat päivästä toiseen. Luulen, että tämä on Domillekin hyvä. Tarvitaan häntä, kun ruvetaan pelaamaan kevään pelejä, Heljanko kehui joukkuekaveriaan.

Murtautuminen Liigaan on ollut siis huikean kova. Tapparan keltanokan torjuntaprosentin lisäksi kovaa lukemaa näyttää myös päästettyjen maalien keskiarvo, joka on ainoastaan 1,33.

Vire ei torjujaa itseään ole yllättänyt.

– No, en ole yllättänyt. Se on ehkä väärä sana, Heljanko latasi.

Tulikuumasta vireestä kiitos kuuluu koko joukkueelle, mutta toisaalta 20-vuotias torjuja on myös itse tehnyt kovasti töitä menneisyydessä.

– Kyllä minä tiesin, että on niin hyvä joukkue, jonka takana saa pelata. Totta kai vaatii tuuriakin, tänään (tiistaina) oli muutama tolppalaukaus. Kun kulkee, niin niitä tulee ja ne osuvat sinne tänne.

– Kovasti on tehty hommia monta vuotta, ja odotettu, että tulisi se sauma. Olisi varmaan jo viime vuonna pystynyt pelaamaan, mutta parempi nyt, kun on oikeasti valmis, Hunters-kasvatti päätti.

Ykköstorjujan paikasta vääntö on siis kiivasta. Sellaisena se myös jatkuu taatusti, jos Heljangon otteet jatkuvat moisina.