Viime kaudella Liigan JYP:stä rapakon taakse AHL:ään lähtenyt Sami Niku on ollut joukkueensa Manitoba Moosen takalinjoilla loistavassa iskussa. Esimerkiksi pakin tehotilasto näytti ennen sunnuntai-illan ottelua lukemia 3+15.

Kotimaassakin pisteiden tekijäksi profiloitunut pakki on päässyt työhön siis hyvin käsiksi, vaikka alku rapakon takana kankea olikin.

– Alussa oli pelin kanssa vähän vaikeuksia, kun peli on vähän erilaista. Nyt alkaa olemaan sopeutunut ja peli tuntuu hyvältä, kesällä 2015 Winnipeg Jetsin varaama Niku iloitsi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Kuten jääkiekon ystävät tietävät, ovat kaukalot esimerkiksi AHL:ssä pienempiä verrattuna vaikkapa Liigaan.

– Pienen kaukalon takia peli nopeutuu. SM-liigassa oli enemmän aikaa kiekon kanssa. Kun kiekkoa tykkää pitää, niin oli aikaa ja nyt sitä aikaa ei sitten ollutkaan niin paljon, Patrik Laineen edustaman Jetsin puolustajavaraus pohti.

Jos kaukalot ovat erilaiset kotimaan ja Pohjois-Amerikan välillä, niin yksi asia ainakin on samaa.

– Ei ihan hirveästi ole tässä kaupungissa tekemistä eikä ulkona voi paljon olla, kun on niin pirun kylmä. Vähän vielä ehkä kireämpi talvi kuin Jyväskylässä. Aika pitkälti vapaa-aika menee kotona pleikkarin ääressä, Suomen aikaa myöhään sunnuntai-iltana joukkueensa viikonlopun jo kolmannessa kamppailussa pelannut Niku hymähti.