San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi joutui jättämään kesken tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelatun ottelun Philadelphia Flyersia vastaan.

Donskoi loukkaantui Flyersin itävaltalaishyökkääjä Michael Rafflin poikittaisen mailan iskuista toisessa erässä.

NHL-kauden sensaatiomaisesti aloittaneen suomalaishyökkääjän

Shars tiedotti myöhemmin pelin jälkeen, että 25-vuotias suomalaispeluri kärsii keskivartalovammasta.

The Athletic -lehden toimittaja Kevin Kurtz tiedusteli torstai-iltana Sharksin GM:ltä Doug Wilsonilta Donskoin vamman vakavuudesta.

Wilsonin vastaus oli hänelle totuttuun tyyliin hyvin vähän paljastava, eikä kokenut GM paljastanut kuin pelkästää sen, että Donskoi on päivittäisessä tarkkailussa ja hänen kuntoutus etenee hyvin.

Kurtzin saamien tietojen mukaan Donskoita odottaa kuitenkin vähintään kuuden ottelun mittainen huili kaukaloista.

Donskoi on aloittanut NHL-kautensa erinomaisesti, kun nuorukaisella on 23 otteluun seitsemän maalia ja 12 tehopistettä. Suomalaistaituri on joukkueensa sisäisen maalipörssin toisena.

Sharks on kärsinyt pahoista maalinteko-ongelmista, minkä takia he ovat koko NHL:n kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue.

– Donskoi on nostanut itsensä viime viikkojen aikana todelliseksi top-6 -hyökkääjäksi Sharksin kokoonpanossa. Hän on ollut ketjutovereidensa Logan Couturen ja Tomas Hertlin kanssa elintärkeä palanen joukkueelleen viimeisen viiden ottelun aikana. Donskoin loukkaantuminen olisi valtava menetys, vaikka Sharks onkin päästänyt NHL:n vähiten maaleja omiinsa, Kurtz sanoo.