NHL:n alkukaudesta turhan monta ottelua hävinneen Montreal Canadiensin purjeet ovat viime aikoina saaneet myötätuulta oikein kunnolla. Yöllä kauttansa jatkava joukkue on voittanut useamman ottelun putkeen, myös pisteitä on kertynyt peräkkäisissä peleissä.

Silti myös murheita löytyy.

Montreal Gazette nosti jutussaan esille varsin yllättävän päänvaivan – eli joukkueen nelosketjun, joka oli viime yönä Ottawaa vastaan muodossa Byron FroeseJacob de la RoseNicolas Deslauriers.

Pelaajien yhteensä lasketut pisteet tältä syksyltä ennen yön Detroit-mittelöä ovat 0+0 – ja pelimäärä yhteensä 33 ottelua.

Tehottomuus on uskomatonta, sillä AHL:ssä hyvin tehoillut ja joskus lupauksena pidetty ruotsalaispelaaja de la Rose on kerännyt viimeisen kolmen kauden aikana vain yhden syötön.

On täysin selvää, että oli kyseessä ykkös- tai nelosketju, ei tällainen tehottomuus ole hyvästä. Sivuston uutinen jatkuikin siten, että se pohti mahdollista uutta kasvoa ketjuun.

Yksi tällainen voisi olla nuorten maailmanmestari Artturi Lehkonen.

Lasaretissa oleva suomalainen on sentään iskenyt pisteet 2+3, eli luonnollisesti enemmän kuin koko kolmikko yhteensä.

Sivusto kirjoitti suomalaisittain imartelevasti. Nelosketjun ongelma olisi sen mukaan nimittäin ratkaistu, jos Lehkonen tai vaihtoehtoisesti Ales Hemsky (aivotärähdys) pelaisi siinä.

Montreal on viime aikoina muutoinkin kärsinyt tehottomuudesta.

Kolmessa edellisessä upeat voitot napanneelle Habsille on riittänyt täysiin pistepotteihin maksimissaan vain kolme maalia.