Vaisun alkukauden jälkeen Mikael Granlundin peli on alkanut kulkea tuloksekkaasti NHL:ssä. Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä summasi seitsemään ensimmäiseen otteluun vaatimattomat 0+3 tehopistettä, mutta yhdeksässä viime pelissä Granlund on takonut tehot 5+6=11.

Viime yönä Suomen aikaa Granlundin tehovire sai jatkoa, kun mies laukoi Wildin 1–0-johtomaalin kotiottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Ottelun avausmaali syntyi vasta ajassa 37.01.

Granlund sai siniviivalta nousseelta puolustajalta Mike Reillyltä poikittaissyötön suoraan b-pisteen päälle ja laukoi erittäin nopealla ja lujalla rannelaukauksella kiekon verkkoon. Laukaus oli hieman erikoinen, voisiko sanoa ”granlundmainen” onetimerin ja vetolaukauksen yhdistelmä. Ei siis aivan puhdas onetimer, vaan hyvin nopean kosketuksen vetolaukaus. Yhtä kaikki Malcolm Subban Vegasin maalilla oli lujan tarkan laukauksen edessä voimaton.

Vegas tuli kolmannen erän alkuminuuteilla ohi, mutta kun Jonas Brodin osui kerran ja Eric Staal kahdesti Wildille, kotijoukkue voitti ottelun maalein 4–2.

Granlundin ottelutilastoista paljastuu hauska yksityiskohta. Tämä pelasi ottelussa 20 vaihtoa ja tasan 20.00 minuuttia. Lisäksi Granlund teki maalinsa ottelun ainoalla laukauksellaan.

NHL.com-verkkosivuston otteluraportissa Granlundin maali valittiin ottelun tähtihetkeksi.

Granlund on kerännyt 20 ottelussa tehot 6+10=16. Suomalaisen tehotilasto näyttää kuitenkin hieman huolestuttavasti lukemaa -6.

Voit katsoa Granlundin maalin allaolevasta twiitistä tai tästä linkistä.