Kovan onnen tulokasseuralle vihdoin helpotusta – ykkösvahti palaamassa tositoimiin pitkältä sairastauolta

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL:n tulokasjoukkueen Vegas Golden Knightsin pelit ovat kulkeneet alkukaudella lähes uskomattoman hyvin.

Näin siitäkin huolimatta, että joukkueella on ollut todella karua epäonnea maalivahtiensa kanssa. Pahimmillaan Vegasilta oli loukkaantuneena peräti neljä maalivahtia.

Ensimmäisenä rivistä putosi kesällä Pittsburgh Penguinsista ykkösvahdiksi hankittu Marc-Andre Fleury. Tämä on ollut aivotärähdyksen jälkioireiden vuoksi sivussa lokakuun 13. päivästä alkaen.

Nyt Fleuryn tilanne näyttää valoisammalta. Sunnuntai oli toinen peräkkäinen päivä, kun Fleury osallistui joukkueen jääharjoituksiin, seura kertoo verkkosivuillaan ja twitterissä.

Vegasin GM George McPhee kertoo, että Fleury on läpäissyt vaadittavat neuropsykologiset testit.

– Jos mitään takaiskuja ei tule, hän saa luvan ottaa myös kontakteja alkavalla viikolla, mahdollisesti keskiviikkona, McPhee kertoi toimittajille.

McPhee korosti, että koska kyseessä on aivotärähdys, seura halusi olla erittäin huolellinen vamman kuntoutuksessa ja varovainen Fleuryn paluuaikataulun kanssa.

– Omat spesialistimme ovat tutkineet häntä, ja olemme lähettäneet häntä myös muiden spesialistien luo. Halusimme olla aivan varmoja, että hänen aivonsa ovat 100-prosenttisesti parantuneet, ennen kuin hän palaa. Se on tärkeää nyt, ja se on tärkeää hänelle 15 vuoden päästä, McPhee järkeili.

Fleuryn paluusta otteluihin McPhee ei osannut eikä halunnut antaa mitään arviota.

– Mutta hän on hyvässä kunnossa. Hän on harjoitellut kovaa jään ulkopuolella jo muutaman viikon, McPhee kertoi.

Päävalmentaja Gerard Gallant piti Fleuryn paluuta jäälle erinomaisena asiana sekä maalivahdille itselleen että koko joukkueelle.

– Se on iso asia, ja se on hyvä alku. Vähän ajan kuluessa näemme, miten asia etenee, Gallant pyöritteli.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!