Jokerit kokemassa rajun takaiskun? Nashvillen GM:ltä hurjaa puhetta Eeli Tolvasen siirtymisestä NHL:ään!

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa parasta aikaa pelaava Eeli Tolvanen on ollut kuumaa kamaa puolentoista viime vuoden aikana. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta seurasi tuosta reilu vuosi eteenpäin NHL-varaus ykköskierroksella numerolla 30, tänä vuonna KHL:ssä sen sijaan reppu on heilunut debyyttikaudella jo 17 kertaa. Nyt Tolvanen on lisäksi paukuttanut Buffalon MM-jäillä piste per peli -tahdilla eteenpäin.

Ei siis ihme, että nuorukainen on kuuma puheenaihe ”joka puolella”. Esimerkiksi Nashvillen GM David Poile ei The Tennesseanin mukaan kieltänyt sitä, että Tolvanen voisi siirtyä taalajäille jopa tällä kaudella.

– Uskon, että sen perusteella, mitä hän on tänä vuonna saavuttanut, tämä saattaa olla todennäköistä, Poile oli sanonut sivustolle viitaten nuorukaisen kuluvan kauden näyttöihin.

– Hän on puhdas maalintekijä. Hän rakastaa ampua kiekkoa. Hän voi maalata monista eri paikoista, GM jatkoi kehuen samalla Tolvasen ylivoimapelaamista.

Tolvanen on pärjännyt uransa ensimmäisellä miesten sarjakaudellaan mainiosti. Koska pisteitä Jokerien paidassa on syntynyt jo 32, olisi siirtyminen rapakon taakse helsinkiläisille luonnollisesti karvas isku.

– Kun ajatellaan, että KHL on toiseksi paras ammattilaisliiga, sanoisin, että Tolvanen pärjää todella hyvin erityisesti ikäänsä verrattaessa.