Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on alkanut viime aikoina saada kunnolla vastuuta NHL:ssä.

Nuori suomalainen on pelannut paljon Oilersin supertähden Connor McDavidin johtamassa ketjussa, jossa toisella laidalla on viilettänyt Milan Lucic.

Perjantain ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan oli kuitenkin Puljujärven vuoro olla se pelaaja, joka siirretään toiseen ketjuun parantamaan vitjan peliä. Päävalmentaja Todd McLellan siirsi Puljujärven Ryan Nugent-Hopkisin ja Patrick Maroonin rinnalle – ja sai haluamansa.

– Tarvitsimme toisenkin ketjun, joka sai luotua paikkoja. Usein muut pelaajat ovat auttaneet Jesseä mukaan peliin, mutta nyt Jesse teki tuosta ketjusta vaarallisen, McLellan kehui Oilersin nettisivuilla.

Puljujärvi kellotti Chicago-ottelussa koko NHL-uransa suurimman peliajan, 20.24 minuuttia, joista lähes kaksi minuuttia ylivoimalla. Puljujärvi myös teki ottelussa tämän kauden ensimmäisen ja uransa toisen ylivoimamaalin – ensimmäinen oli syntynyt hänen koko NHL-uransa avausottelussa viime vuoden lokakuussa.

– Moni varmaan piti tuota siirtoa Jesselle arvonalennuksena. Mutta mielestäni se oli ylennys. Yritimme hänen avullaan saada ketjun toimimaan, ja onnistuimme siinä. Ja hän teki ylivoimamaalin, McLellan huomautti.

– Jessen pelissä on nyt paljon hyviä asioita. Hänestä tulee pelaaja, joka tekee muista parempia, McLellan vakuutti.