IS: Eeli Tolvanen NHL:ään jo tällä kaudella? ”On mahdollista, että se tapahtuu tänä keväänä”

© Kuva: Getty Images

Kuten SuomiKiekko-sivustokin eilen kertoi, NHL-seura Nashville Predatorsin GM David Poile vihjaili Jokerien nuoren tähtihyökkääjän Eeli Tolvasen mahdollisella siirtymisellä seuraan jo tämän kauden aikana.

(Lue eilinen juttumme aiheesta tästä linkistä.)

Poile kommentoi The Tennessean -lehdessä, että näkisi mielellään seuran viime kesän ykköskierroksen varauksen NHL:ssä jo hyvinkin pian.

– Uskon, että sen perusteella, mitä hän on tänä vuonna saavuttanut, tämä saattaa olla todennäköistä, Poile sanoi The Tennesseanille.

– Kun ajatellaan, että KHL on toiseksi paras ammattilaisliiga, sanoisin, että Tolvanen pärjää todella hyvin erityisesti ikäisekseen, Poile kommentoi.

Tolvanen on tehnyt Jokereissa tällä kaudella 39 ottelussa komeat tehot 17+15=32. Tällä hetkellä Tolvanen pelaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Nuorten Leijonien paidassa.

Perjantaina Ilta-Sanomat oli tavoittanut Tolvasen agentin Tomi Haulan. Tämä ei suoraan kieltänyt tai myöntänyt pelaajan mahdollista siirtoa NHL:ään jo käynnissä olevan kauden aikana.

Sen Haula kuitenkin teki selväksi, että Tolvanen pysyy Jokereissa niin kauan kuin joukkueen pelit KHL:ssä jatkuvat. Sarja päättyy viimeistään huhtikuun lopussa, jolloin NHL:n pudotuspelit ovat vielä täydessä vauhdissa.

– Täytyy muistaa, että nuorimies on 18-vuotias. Ei tässä olla maailmanlopun äärellä. Mutta jos kaikki menee viimeisen päälle, niin on mahdollista, että se (NHL-siirto) tapahtuu tänä keväänä, Haula sanoi Ilta-Sanomissa.

– Sen jälkeen, kun KHL:n kausi on päättynyt, voimme tehdä jotain, jos haluamme. Olemme varautuneet eri vaihtoehtoihin siitä lähtien, kun teimme sopimuksen Jokerien kanssa, Haula muistutti.

(Lue Ilta-Sanomien koko juttu tästä linkistä.)