Suomalaissentterille jatkosopimus Sveitsissä – taas kerran!

© Kuva: Getty Images

Sveitsin NLA-liigan Kloten tiedottaa tehneensä jatkosopimuksen suomalaisen keskushyökkääjän Tomi Sallisen kanssa. Uusin jatkosopimus kattaa loppuvuoden, swisshockeynews.ch-sivusto kertoo.

Sallinen siirtyi sveitsiläisseuraan syyskuussa pätkäsopimuksella. Sen jälkeen sopimusta on jatkettu useaan otteeseen. Koska Kloten vaikuttaa tyytyväiseltä Sallisen otteisiin, ei olisi ihme, vaikka sopimusta jatkettaisiin myös ensi vuoden puolelle. Sallinen on pelannut Klotenissa 21 ottelua ja kasannut pisteet 2+7=9.

Sallinen kiekkoili pitkään, kaudet 2007–14 SM-liigassa kotikaupunkinsa Espoon Bluesissa. Sen jälkeen mies on viihtynyt ulkomailla. Kaudet 2014–16 kuluivat Ruotsin SHL:ssä, ensin Leksandin ja sitten Djurgårdenin riveissä. Viime kaudella Sallinen, 28, edusti KHL:ssä niin Neftekhimik Nizhnekamskia kuin Kunlun Red Staria.

Sallinen on viime kausina noussut myös Suomen maajoukkueen vakiokalustoon. Mies on pelannut MM-kisoissa keväällä 2014, 2016 ja 2017. Kahdelta ensinmaninitulta kisareissulta oli tuomisina MM-hopeaa.

SM-liigassa Sallinen on saavuttanut hopeaa Bluesin paidassa 2008 ja 2011.