NHL-joukkueet Colorado Avalanche ja Ottawa Senators kohtaavat tänä viikonloppuna kahdesti Tukholmassa. Joukkueiden Ruotsin-vierailu on monille pelaajille täysin uudenlainen kokemus, ja eteen saattaa tulla erikoisia tapahtumia.

Avalanchen tulokashyökkääjä Alexander Kerfoot ajautui Tukholmassa keskiviikona tapahtumasarjaan, josta oli leikki kaukana. Jälkikäteen kaikki toki nauratti Kerfootia itseäänkin, mutta ilmassa oli jopa tragedian aineksia.

Kerfoot, 23, kertoo ikimuistoisesta päivästään NHL.com-sivustolle kirjoittamassaan blogissa.

Kerfoot oli herännyt joukkueen hotellista aamulla ja huomannut, että hänen iPhone-puhelimensa ei ollut latautunut yön aikana. Niinpä hän lähti etsimään ongelmaan apua, ja Apple Store löytyikin vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä.

– Se olikin sitten ainoa onnekas asia, joka minulle tapahtui keskiviikkona, Kerfoot kirjoittaa.

Apple-liikkeen myyjä oli sanonut, että korjaamisessa menee hetki ja ehdottanut Kerfootille kävelyä kaupungilla.

– Ajattelin, että tämäpä hienoa. Pääsen näkemään vähän nähtävyyksiä, ja kohta minulla on toimiva puhelin.

Moni on varmasti kuullut puhuttavan perhosvaikutuksesta. Eli siitä, miten kaikki lopulta vaikuttaa kaikkeen. Hyvinkin pieni asia, kuten perhosen siivenisku jossakin, tai tässä tapauksessa myyjän ehdotus, voi muokata tulevien tapahtumien kulkua merkittävästi.

– Vaeltaessani mukulakivikaduilla näin upean kahvilan. Kielimuurin takia oli vähän hankalaa kommunikoida myyjän kanssa. Minulla on vakava pähkinäallergia, ja pitkällisen yrittämisen jälkeen sain varmuuden, että tilaamassani voileivässä ei ole pähkinää, Kerfoot kertoo.

Ja niinhän siinä sitten kävi.

– Myyjä oli kaikesta huolimatta ymmärtänyt kysymykseni väärin.

Kerfoot sai samantien vakavan allergisen reaktion.

– Kun tunsin allergiareaktion tulevan, etsin äkkiä paikan johtajan käsiini ja kysyin, oliko leivässäni pähkinää. Tämä vahvisti, että leivässäni ollut pestokastike sisälsi pähkinää.

– Onneksi hän puhui hyvää englantia ja auttoi minut nopeasti taksiin. Muutamassa minuutissa olin sairaalassa, jossa en osannut puhua paikallisten kieltä, ja ilman puhelinta. Ei ihan ideaali tilanne.

– Lääkärit ja hoitajat pitivät minusta kuitenkin hyvää huolta, ja onneksi minulla on ollut vastaavia reaktioita aiminkin. Tunsin, että tämä ei olisi kauhean vakava.

Mutta Kerfootilla oli yhä ongelma. Koska hänellä ei ollut puhelinta, hän ei pystynyt ilmoittamaan kenellekään joukkueessa, missä hän oli ja mitä oli tapahtunut.

– Onneksi oli vapaapäivä enkä missannut harjoituksia.

Sairaalasta päästyään Kerfoot suuntasi Apple-liikkeeseen hakemaan puhelintaan. Siellä ilmoitettiin, että puhelin ei vieläkään lataudu.

– He arvelivat, että vika on akussa, ja uuden saamisessa menisi muutama päivä. Silloin olisin jo takaisin Coloradossa. Ajattelin, että tämä ei ole minun päiväni, ja päätin vain ostaa uuden puhelimen, Kerfoot kirjoittaa.

– Päivän päätteeksi päädyin takaisin hotellille uuden puhelimen kanssa, ja olonikin oli jo ihan hyvä. Se ei ollut ihan sellainen vapaapäivä kuin suunnittelin – mutta sellainen, jota en aivan varmasti unohda ihan heti!

Colorado ja Ottawa kohtaavat Tukholmassa tänään ja huomenna illalla.