Kesällä Venäjän maajoukkuetähti Danis Zaripov nousi skandaalimaisesti otsikoihin, kun hän kärysi kiellettyjen aineiden käytöstä.

IIHF määräsi Zaripoville kahden vuoden kilpailukiellon.

Tämä johti siihen, että Zaripov ei saa pelata missään päin Eurooppaa seuraavien kahden vuoden aikana.

IIHF:n pelikielto ei kuitenkaan kanna Pohjois-Amerikkaan saakka. NHL:n johtokunta näytti aiemmin vihreää valoa sille, että Zaripov saisi pelata pelikiellon aikana taalajäillä.

Pari viikkoa sitten muutamat venäläistahot toivat julki tietoja, joiden mukaan Zaripov olisi saanut sopimustarjouksen NHL-seura St. Louis Bluesilta.

Tästä ei ole kuitenkaan kuulunut mitään huhuilujen jälkeen.

Nyt Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman avasi kyseistä kytköstä.

– Viestien mukaan Blues olisi ainakin harkinnut tarjoavansa sopimusta Zaripoville. Kuulostaa kuitenkin siltä, ettei virallista tarjousta koskaan jätetty. Blues olisi tarjonnut Zaripoville mahdollisuutta luistella joukkueen kanssa. Hänelle kaavailtiin try-outia, jonka aikana olisi katseltu rauhassa tulevia vaiheita. Nyt näyttää kuitenkin siltä, ettei tuo tapaus ole etenemässä mitenkään, Friedman kävi läpi.

KHL-uransa aikana Zaripov, 36, on nakuttanut kovia tehoja Ak Bars Kazanin ja Metallurg Magnitogorskin paidassa. Zaripov ei ole kuitenkaan koskaan pelannut Pohjois-Amerikassa. Muun muassa kielimuuri on lyönyt kovasti jarrua NHL-kuvion toteutumiselle.