Pittburgh Post Gazette -lehden toimittaja Jason Mackey heitti melkoisen huhun ilmoille tiistaina.

Mackeyn mukaan Penguins yrittää kaupata aktiivisesti viimeiset neljä kautta joukkueessa pelannutta puolustajaa Ian Colea.

Kaksi Stanley Cup -mestaruutta Penguinsin mukana voittanut Cole on pelannut tällä kaudella 20 ottelua tehoin 1+2. 28-vuotias kanadalainen on joutunut istumaan viimeiset kolme peliä katsomon puolella.

Colen kolmen vuoden mittainen ja 6,3 miljoonan dollarin arvoinen (AAV 2,1) päättyy ensi kesään ja Mackeyn mukaan puolustaja hakee yli neljän miljoonan dollarin palkkaa seuraavassa sopimukseensa.

Toimittajan mukaan mahdollisella tulevalla vaihtokaupalla ei ole tekemistä Colen peliotteiden kanssa, vaan se, että hänestä tulee liian kallis Penguinsille.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman varmisti hetkeä myöhemmin, että Colen agentti Kevin Magnusonia on kehotettu etsimään asiakkaalleen uutta joukkuetta NHL:stä.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan pitää Colea vielä tärkeänä palasena joukkueelle.

– Ehdottomasti Cole on pelaaja, joka voi auttaa meitä pelaamisellaan. Hän on ollut korvaamaton pelaaja meille jo vaikka kuinka pitkään. Mikään ei ole muuttunut, Sullivan vakuutti Post Gazetelle.

Viime kaudella uransa parhaan NHL-kauden pelannut ja 26 tehopistettä (5+16) nakuttanut Cole on turhautunut tilanteeseensa.

– Joka kerta, kun jääkiekkoilija ei pääse pelaamaan jääkiekkoa, se on rankkaa. Tämä on todella harmittavaa ja ärsyttävää. Tämä vaivaa ja raivostuttaa minua. Miten vain haluat sen ilmaista, Cole valittelee.