Helsingin Jokerit painaa jääkiekon KHL:ssä kahden ottelun voittoputkessa, ja viimeeksi perjantaina sen jalkoihin jäi Admiral Vladivostok.

Vahvan vireen yksi suurimpia syitä on ollut ykkösketjun Henri IkonenPeter ReginNicklas Jensen loistava vire – tätä painotti myös päävalmentaja Jukka Jalonen joukkueen Soundcloud-tilin haastattelussa.

– Positiivista on se, että Reginin ketju on luonut nyt kahdessa pelissä 19 paikkaa tasakentällisin. 28 pelissä oli vähän yli 60. Siitä voi laskea, että on vähän muutosta tullut, Jalonen huomautti.

Jokereilla asiat ovat kaikkinensa hyvin. Ratkaisijoita löytyy, alakerta toimii, mutta myös sekä yli- että alivoimapeli ovat kuosissa. Sen lisäksi ykkösketjun panos on ilahduttanut jo pidemmän aikaa.

– Se on yksi isoimpia positiivisia asioita joukkueessa tällä hetkellä. Ikonen tuli toiseen laitaan ja hyviä asioita on tapahtunut nyt parin ottelun aikana, päävalmentaja suitsutti, ja jatkoi:

– Reginkin pelaa paremmin – liikkuu enemmän ja nopeammin, etelästä pohjoiseen. Laituritkin ovat olleet kiekon kanssa tosi vahvoja ja aktiivisia. Kyllä siihen kolme pelaajaa tarvitaan.

Jokereiden liidon kokee seuraavaksi Jugra Hanti-Mansijsk. Veli-Matti Savinaisen tähdittämä miehistö vierailee Helsingissä sunnuntaina.