Arizona Coyotesin suomalaismaalivahdin Antti Raannan eilisestä iltapuhteesta ei totisesti puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mikä parasta, Raannan ilta päättyi erittäin tärkeään ja tietyiltä osin historialliseen voittoon.

Coyotes voitti Carolina Hurricanesin rankkarikisan jälkeen maalein 2-1. Voitto oli sarjajumbo Coyotesille vasta kauden toinen, ja raumalaislähtöiselle Raannalle ensimmäinen uudessa seurassaan. Lisäksi kyseessä oli Raannan ensimmäinen rankkarivoitto tämän NHL-uralla.

Raanta joutui tekemään voiton eteen täyden päivätyön, ja vähän enemmänkin. Varsinaisella peliajalla Raanta mm. torjui Hurricanesin Jeff Skinnerin rankkarin ja esitti todellisen ”Hasek-torjunnan”. Heittäytymistorjunta sai Coyotesin twitter-osaston runoilemaan kaksi paljonpuhuvaa sanaa: ”HOLY RAANTA” eli ”Pyhä Raanta”.

Jatkoajalla Raanta aiheutti sydämentykytyksiä niin joukkueelleen, Coyotesin faneille kuin monelle suomalaiselle kiekkojännärille.

Raanta lähti kauas maaliltaan tavoittelemaan irtokiekkoa, johon tuli vauhdilla myös Hurricanesin hyökkääjä Derek Ryan. Miehet törmäsivät rajusti toisiinsa, ja Raanta lensi olkapäähänsä tulleen osuman voimasta selälleen. Törmäyksen jälkeen Raanta ravisteli pitkään räpyläkättään, mutta pystyi jatkamaan peliä.

Rankkarikisassa Raanta sitten torjui kaksi Hurricanesin yritystä. Kun Coyotesin Clayton Keller ja Derek Stepan osuivat, kojoottilauma pääsi ulvomaan voiton kunniaksi.

Ymmärrettävästi tunnelmat jäällä ja kopissa olivat katossa ottelun jälkeen. Pukuhuoneessa joukkuetoverit ojensivat Raannalle joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon, jättimäisen ”mestarin vyön”.

– Puhe, puhe, pelikaverit huusivat Coyotesin twitter-tilille ladatulla videolla.

Leveästi hymyillyt Raanta sanoikin joukkueelle pari painavaa lausetta:

– Annetaan tämän jatkua. Muistetaan tämä tunne aina, kun meillä on vaikeita aikoja. Tämä on paras tunne koko maailmassa! Melkein, melkein, Raanta hehkutti.

Onnistuminen oli Raannalle tärkeä siksikin, että hän oli kolme viikkoa sivussa peleistä alavartalovamman takia. Itseluottamuksen kannalta oli tärkeää huomata, että vamma on poissa ja peli kulkee.

– Tuntui, että olin hyvin sisällä pelissä ja liikuin hyvin. Olin oikeassa paikassa ja pystyin seuraamaan kiekkoa hyvin, Raanta sanoi Coyotesin nettisivuilla.

Raanta kertoi, ettei voitonhuumassa tuntenut olkapäässään kipua rajun törmäyksen johdosta.

– Kun voittaa pelin, ei tunne mitään (kipua). Silloin tuntuu vain loistavalta, Raanta hihkui.

Katso Raannan värikkään illan huippuhetket alla olevista twiiteistä tai linkeistä.

Rankkaritorjunta varsinaisella peliajalla.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
Once again: @ARaanta31 says 🙅🏻.

”Hasek-torjunta”.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
HOLY RAANTA 😱

Törmäys Ryanin kanssa.

Tunnelmat pukukopista.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
Take a wild guess who got tonight's game belt?