Kuten SuomiKiekko-sivusto viikko sitten kertoi, alkukauden työttömänä ollut maalivahti Jani Nieminen siirtyi pelaamaan Slovakian pääsarjaan Tipsport-liigaan.

Eilen Nieminen, 30, sai debyyttinsä uudessa seurassaan HKM Zvolenissa. Eikä ensi-ilta todellakaan ollut mikään normipäivä toimistolla.

Erikoisuudet alkoivat hieman ennen jäälämmittelyn loppua.

– Pelin piti alkaa kello 18.00, ja itse olin nyt varamaalivahtina, vaikka ykkösveskariksi tänne tulinkin. Ihmettelin, kun vastustajajoukkue Banska Bystrican pelaajat lähtivät noin 7 minuuttia ennen jäälämmön loppua pois jäältä. Kun menimme koppiin, suunnilleen kello 17.40 joku ilmoitti, että tuomareiden piti tulla Tshekistä, mutta näitä ei ole näkynyt. Lähimmät tuomarit löytyivät 1,5 tunnin matkan päästä. Sitten sanottiin, että peli alkaisikin kello 19.00, Nieminen kertoo SuomiKiekko-sivustolle Slovakiasta.

– Itse otin sitten vaan kamat nopeasti pois päältä, menin kahvihuoneeseen kahville viestitin perheelle ja frendeille, että hahhaa, kaikkea sitä voi käydäkin.

Eikä tässä vielä kaikki – ei likimainkaan.

Niemisen rooli ottelussa muuttui äkillisesti. Ja hieman normaalista poikkeavasta syystä.

– Noin kello 18.10, kun katselin Liigan tuloksia kännykällä, joku tuli kysymään, olenko valmis pelaamaan! Olin vaan, että häh. Kysyjä vastasi, että joo, sen veskarin, jonka piti aloittaa (Marek Simko), pitää lähteä vaimonsa tueksi synnytykseen!

– Olin vaan, että mikäs siinä: pelaamaanhan tänne on tultu. Eli ei muuta kuin toinen kuppi kahvia ja nestetankkaus päälle, Nieminen kertaa värikästä iltaa.

”Hieman” normaalista poikkeava valmistautuminen ei Niemisen peliin vaikuttanut – ainakaan negatiivisesti.

– Voitimme pelin 3-2, itse torjuin 33 laukausta 35:stä ja minut valittiin jengin parhaaksi pelaajaksi. Sain kuohujuomapullon kotiin tuliaisiksi!

Sillähän oli hyvä juhlistaa voittoa tai Simkon vastasyntynyttä lasta…

– Hahhhah! Hyvä kun jaksoin kantaa pullon autoon! Seitsemän kuukauden pelitauko vähän verotti voimia, Nieminen naurahti.

Alku uudessa maassa ja joukkueessa oli siis Niemiselle mieleenpainuva ja onnistunut. Ainakin ottelun tunnelman perusteella mies uskoo viihtyvänsä Zvolenissa pidempäänkin.

– Tunnelma pelissä oli ihan mieletön, vaikka katsojia oli vain vähän päälle 3000. Mutta tämä oli paikallispeli, kun kaupunkien välillä on vain noin 20 kilometriä matkaa, Nieminen kertoi.

Tipsport-liigaa on pelattu kuusi kierrosta. Zvolen on sarjassa neljäntenä kerättyään 30 pistettä. Eilinen vastustaja Banska Bystrica on kaksi pistettä edellä.