19-vuotias superlupaus Clayton Keller on ollut kaikki tämän NHL-kauden seitsemän otteluaan hävinneen Arizona Coyotesin yksittäisiä valopilkkuja.

Coyotesiin kesällä 2016 ensimmäisen kierroksen seitsemännellä vuorolla varattu Keller on tulokkaiden maalipörssin kärkinimi viidellä osumallaan, samoin kuin tulokkaiden pistepörssin jaettu kakkonen seitsemällä tehopisteellään.

Chicago Blackhawksin supertähteen Patrick Kaneen pelityyliltään verrattu Keller on kääntänyt totisesti fanien päitä kypsillä ja taiturimaisilla peliotteillaan.

– Tiedättekö mitä? Keller on 19… Vai 20-vuotias ja hän pelaa kaukalossa Jamie Benniä vastaan. Hän on helvetinmoinen pelaaja. Tämän on ollut opetteluprosessi, ja Claytonin kohdalla se on todellakin tuottanut tulosta. Hän teki upeaa työtä, Coyotesin päävalmentaja Rick Tocchet ylistää Dallas Starsia vastaan viime yönä tehopisteet 2+1 tehnyttä nuorta lupausta.

Nostaako Keller kauden päätteeksi himoittua Calder-pystiä?

178-senttinen ja 76-kiloinen Keller taistelee tosissaan tällä kaudella NHL:n tulokaspalkinnon (Calder Trophy) voitosta.

Hänen kovimpia kilpailijoitaan ovat hyvin aikaisen otannan perusteella New Jersey Devilsin superlupaavat hyökkääjät Nico Hischier ja Jesper Bratt sekä puolustaja Will Butcher.

Myös nuoret puolustajat, Boston Bruinsin Charlie McAvoy ja Tampa Bay Lightningin Mihail Sergatshev, ovat saaneet loistavia tuloksia aikaan NHL-kauden alussa.

Vaihtoehtoja Calder Trophyn voittajaksi on kuitenkin vielä erittäin paljon, joten on äärimmäisen vaikeaa veikata vielä tulevaa voittajaa.