Patrick Kaneen verrattu superlupaus liittymässä NHL-joukkueen rinkiin – ”Hän on ollut dominoiva pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Arizona Coyotes varasi viime kesän varaustilaisuudessa huipputaitavan yhdysvaltalaisen Clayton Kellerin koko tilaisuuden seitsemäntenä pelaajana.

Keller on näyttänyt tällä kaudella syyn miksi häntä pidetään yhtenä maailman lupaavimpana pelaajana. 18-vuotias Bostonin yliopiston nuorukainen oli mukana voittamassa Yhdysvaltojen U-20 maajoukkueen mukana MM-kultaa. Keller oli mestaruusjoukkueen avainpelaajia ja hän teki seitsemään otteluun tehopisteet 3+8=11.

Coyotes yrittää saada nuorelle lupaukselleen nimen sopimukseen jo tällä kaudella, kun hänen pelinsä yliopistosarjassa loppuvat, uutisoi USA Today Sports -lehti.

Kellerin yliopistokausi voi päättyä aikaisintaan 26. maaliskuuta, kun Boston pelaa mahdollisesti viimeiset ottelunsa tällä kaudella. Jos Bostonin yliopisto etenee jatkopeleihin, on Keller aikaisintaan 9. huhtikuuta Coyotesin käytettävissä.

– Mielestäni Keller on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Hän on ollut dominoiva pelaaja tällä tasolla ja nuorten MM-kisoissa. Uskomme, että hän on spesiaali pelaaja, joka voi vaikuttaa joukkueeseemme, kertoo Coyotesin GM John Chayka.

St. Louisin alueella kiekko-oppinsa saanutta Kelleriä on verrattu pelityyliltään Chicago Blackhawksin supertähteen Patrick Kaneen.

– Voit nähdä yhtäläisyyksiä. Hän ei ole hirveän iso pelaaja, mutta hänellä on kyky luoda paljon maalipaikkoja, Kane kommentoi.

178-senttinen ja 79-kiloinen Keller on tehnyt tuhoisaa jälkeä yliopistosarjassa, kun 28:aan otteluun hän on tehnyt tehopisteet 19+21=40. Kellerin uskotaan seuraavan nuorien maanmiehiensä Jack Eichelin ja Auston Matthewsin jalanjälkiä NHL:ssä.

– Meidän pelaajatarkkailijoiden johtaja Tim Bernhardt totesi meille, että hänen mielestä Keller voisi pelata AHL:ää jo tällä kaudella. Me voisimme kutsua hänet ylös tai alas. Kun sinulla on peliälyä ja tunnetta peliin niin kuin hänellä (Kellerillä) on, voit adaptoitua, kertoo Chayka.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!