Tuleeko tästä suomalaissensaatiosta seuraava NHL-tähti? Joni Pitkänen Kalevalle: ”Samoja piirteitä kuin Valtteri Filppulassa”

© Kuva: Getty Images
Allsvenskanissa tapahtuu! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

19-vuotias suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen teki NHL-kauden alkuun todellisen sensaation ja raivasi upeasti tiensä Carolina Hurricanesin rosteriin.

Hurricanesin avainpelaajan Lee Stempniakin loukkaantuminen avasi hyvän paikan Oulun Kärppien juniorimyllyn käyneelle Kuokkaselle nousta pelaavaan kokoonpanoon lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelattavaan runkosarja-avaukseen Minnesota Wildia vastaan.

Hurricanesin pelaajatarkkailijana nykyään toimiva ex-NHL-puolustaja Joni Pitkänen haluaa kuitenkin rauhoitella odotuksia Kuokkasen suhteen.

– Täytyy muistaa hänen ikänsä. Nyt vaaditaan kärsivällisyyttä. Se, että Kuokkanen saa aloittaa kauden NHL:ssä, on loistava juttu ja kertoo siitä, että hän on tehnyt paljon asioita oikein, yli 500 NHL-ottelua urallaan pelannut Pitkänen kertoo Kaleva-lehden haastattelussa.

Pitkänen löytää Hurricanesiin kesällä 2016 toisella kierroksella (43.) varatusta Kuokkasesta samoja piirteitä kuin yhdestä NHL:n suomalaistähdestä.

– Sekä pelinluku että syöttötaito ovat huippuluokkaa. Kuokkanen sopeutuu nopeasti kulloisenkin uuden liigan vaatimuksiin. Se on hyvän pelaajan merkki, Pitkänen hehkuttaa.

– Näen hänen otteissaan samoja piirteitä kuin Valtteri Filppulan pelaamisessa.

Lue tästä Kalevan alkuperäinen uutinen.

Allsvenskanissa tapahtuu! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!