Tähtipuolustaja paljasti erikoisen episodin – NHL-joukkue ryyppäsi vasta erotetun GM:n kanssa tämän autotallissa

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Los Angeles Kingsin GM Dean Lombardi sai potkut viime kauden jälkeen. Lombardi, nyt 59, ehti toimia Kingsin GM:nä kaudesta 2006–07 alkaen eli yhdentoista kauden ajan.

Lombardin GM-kausina Kings voitti Stanley Cupin 2012 ja 2014. Mutta jälkimmäisen mestaruuden jälkeen Kings selviytyi pudotuspeleihin vain 2016, ja voitti tuolloinkin vain yhden ottelun San Jose Sharksia vastaan.

Niinpä miehen kohtalo oli tyly.

Kingsin joukkue ei kuitenkaan jättänyt suuresti arvostamaansa GM:ää ikävän tilanteen koittaessa. Samana iltana, kun Lombardi sai potkut eli 10. huhtikuuta, koko Kingsin joukkue vieraili Lombardin kotona. Lopulta Lombardi ja joukkue joivat yhdessä olutta tämän autotallissa.

The Athletic -lehden toimittaja Pierre LeBrun kysyi asiasta haastatellessaan Kingsin tähtipuolustajaa Drew Doughtya.

– Tuollaista ei tapahdu ihan joka kerta, kun GM saa potkut, vai mitä? LeBrun mainitsi.

– Rakastan Deania todella paljon. Hän uskoi minuun ensimäisestä päivästä alkaen. Hän kohteli minua kuin omaa poikaansa ja meistä tuli todella läheisiä. Tiedän, että tuokin on osa tätä bisnestä, mutta hänen lähtönsä sattuu minuun edelleen. En voi tarpeeksi kiittää häntä siitä, mitä hän teki joukkueelle ja itselleni. Kaipaan häntä kovasti, Doughty vuodatti.

– Mutta totta. Kovin usein, kun valmentaja tai GM erotetaan, koko joukkue, siis ihan jokainen pelaaja, ei ole myöhemmin samana iltana tämän autotallissa juomassa olutta ja vuodattamassa kyyneleitä. Se oli kieltämättä melko hullu hetki, Doughty muisteli.

Samassa haastattelussa Kanadan Ontariossa syntynyt ja kasvanut Doughty myös sanoi, että haluaisi pelata Kingsissä koko loppu-uransa. Kesällä hän hieman hämmensi NHL-piirejä sanomalla TSN Toronton radiolähetyksessä, että kaikki ontariolaislapset haluavat pelata Toronto Maple Leafsin paidassa. Doughty on Kingsin kesän 2008 ensimmäisen kierroksen varaus, ja on pelannut siitä lähtien vain Kingsissä.

– Haluan olla Los Angelesissa, ja tämä on joukkue, jossa haluan pelata koko urani ajan. En osaa nähdä itseäni missään muussa joukkueessa, en todellakaan. Mutta silti, koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Voihan olla, että Kings ei joskus vaikkapa halua maksaa minulle sitä rahaa, jonka haluan.

– Mutta se on varmaa, että haluan pysyä täällä. Minulla on täällä paljon hyviä ihmissuhteita, ja niitä en halua jättää, Doughty vakuutti.