Suomalainen superlupaus nuoresta Mikko Rantasesta: ”Hän oli silloin hidas – yhtäkkiä kaikki alkoivat kysellä”

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen, 20, on noussut nopeasti isoon rooliin joukkueessaan.

Rantanen kuuluu Avalanchen tähtipelaajien joukkoon jo nuorella iällä.

Avalanchen kotipaikkakunnalta Denveristä löytyy myös toinen mielenkiintoinen suomalaisnimi, Henrik Borgström, joka pelaa NCAA-yliopistosarjassa.

Borgström, 20, kuuluu tällä hetkellä kovimpien suomalaislupausten joukkoon.

Denver Postin jutussa Borgström muisteli sitä, kun hän kohtasi juniorisarjoissa pelatessaan Rantasen.

– Hän oli 15 ja itse olin 14. Hän ei ollut silloin edes heidän paras pelaajansa, ja täytyy sanoa, että hän oli aika hidas silloin, Borgström muistelee.

– Vuoden tai kahden sisällä hän otti isoja kehitysaskeleita. Yhtäkkiä kaikki alkoivat kyselivät, että ”mitä on tapahtunut?”, Borgström viittaa Rantasen isoihin harppauksiin.

Rantanen pelasi ensimmäiset liigapelinsä jo kaudella 2012-13. Borgström itse pysyi juniorisarjojen puolella, eikä häntä nähty liigatasolla ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä. Taustalla oli se, yliopistoon matkaavilla pelaajilla ei saa olla ammattilaissarjan pelejä alla.

Viime kaudella Borgström ja Rantanen olivat samassa kaupungissa ja heistä tuli nopeasti kavereita.

– On hauskaa, että täällä on ollut myös muuta suomalaisedustusta. Heidän joukkueensa voitti koko sarjan viime kaudella ja Borgström kuului heidän tärkeimpien pelaajiensa joukkoon. Hän oli yksi sarjan parhaista pelaajista, Rantanen muistelee viime kautta.

Rantanen itse vieraili muutamissa Borgströmin otteluissa. Myös Borgström todisti Avalanchen pelejä Pepsi Centerin lehtereiltä.

NCAA-mestaruuden jälkeen Rantanen ja muutamat muut Avalanchen pelaajat olivat juhlistamassa mestaruutta Denverin yliopistojoukkueen kanssa.

– On ollut mukavaa, kun on saanut puhua vähän suomea hänen kanssaan. Olen kysellyt Rantaselta hieman NHL-kuvioista, Borgström kertoo.

Toissa kesänä Borgström varattiin NHL:ään heti ensimmäisellä kierroksella. Mikäli Borgström jatkaa nykyistä kehityssuuntaansa, on hän varmasti houkutteleva vaihtoehto Florida Panthersille ensi syksyn harjoitusleirillä.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS