Porin Ässien hyökkääjä Matti Lamberg taklasi 13. syyskuuta pelatussa Liiga-ottelussa Mikkelin Jukurien puolustajaa Valtteri Hietasta rumasti päähän.

Lamberg kelasi pitkän ja kovan vauhdin ja täräytti Jukurien maalin takana kiekkoa pelannutta Hietasta suoraan päähän.

Lamberg sai teostaan peräti 13 ottelun pelikiellon. Se on liigahistorian pisin taklauksesta langetettu pelikielto.

Nyt Lamberg on tuomionsa kärsinyt. Tämän päivän Satakunnan Kansassa Lamberg kertaa tapahtumaa sekä pui tuntojaan taklauksen jälkeen.

Haastattelussa Lamberg myöntää päättäneensä jo etukäteen, että kohta tärähtää.

– Olimme ensimmäisen erän unessa. Päätin erätauolla pukukopissa, että nyt joukkue pitää herättää isolla taklauksella. Tämä peli tarvitsee sitä. Paikka isoon taklaukseen tuli heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossani. Päätin jo kaukaa, että tolpalla vedän kaverin pystyyn, Lamberg sanoo.

Heti perään Lamberg kuitenkin sanoo, ettei hänen tarkoituksensa ollut vahingoittaa Hietasta.

– Sitten meni kaikki pieleen. Kiekko hukkui, pää meni alas, ajoitukseni oli huono. Minun olisi alle sekunnissa pitänyt tehdä päätös, etten taklaakaan ja saada siihen päätökseen kroppa mukaan. Ei aivan yksinkertaista, jos on jo erätauolla päättänyt, että on pakko taklata, Lamberg miettii.

Lamberg sanoo SK:n haastattelussa arvanneensa, että hänen pelikiellostaan tulee pitkä. Perspektiiviä antoi aiemmin SaiPan Cody Kunykille tuomittu viiden ottelun pelikielto. Silti Lamberg yllättyi oman pannansa kovuudesta.

– Se (Kunykin teko) oli käsittämätön temppu. Vastustaja on polvillaan ja käyt toisen kerran metsästämässä häntä. Sellainen on oksettavaa.

– Kun puhelimeni alkoi soida ja piti antaa selvityksiä, osasin odottaa, että nyt linja korjataan. 13 peliä oli silti sokki. En osannut villeimmissä kuvitelmissakaan odottaa yli kymmenen pelin tuomiota, Lambert ihmettelee.

Lamberg kertoo yrittäneensä olla lukematta hänestä kirjoitettuja juttuja, mutta osa jutuista ja viesteistä ”pääsi läpi” tai tuli hänelle suoraan.

– Ne ottivat aika koville, Lamberg tilittää jutussa.

Lamberg sanoo tietävänsä, että hänet palkataan jääkiekkojoukkueisiin roolipelaajaksi, lähinnä taklaamaan. Kyseisen taklauksen jälkeen Lambergin kunnioitus vastustajan pelaajia kohtaan kyseenalaistettiin – näin puhuttiin monen muunkin alkukauden kohutaklauksen yhteydessä.

Lamberg sanoo näiden puheiden jopa loukanneen itseään.

– Kukaan ei todellakaan pelaa ja rakasta tätä peliä sen takia, että saisi vetää jonkun tajuttomaksi. Toivon kaikille kanssapelaajille pelkkää hyvää, Lamberg sanoo.

Voit lukea Satakunnan Kansan koko jutun myös tästä.