Tampereella Tapparan ja SaiPan välisessä ottelussa tehtiin eräänlaista jääkiekkohistoriaa, kun ottelussa oli ensimmäisen kerran Suomessa käytössä ns. älykiekkojärjestelmä, jonka avulla mitattiin mm. pelaajien ja kiekon kulkemaa matkaa ja nopeutta. Tappara-applikaation käyttäjät pystyivät sitten tutkimaan näitä tietoja älypuhelimiltaan (Lue lisää tästä.)

Jos kyseinen järjestelmä osaisi tulkita ja arvottaa myös pelin viihde- ja kauneusarvoja, se antaisi SaiPan toisesta maalista täydet pisteet ja plussan päälle.

Sputnikien 1–1-tasoitusmaali lähti rakentumaan SaiPan oman maalin takaa. Tarvittiin noin seitsemän sekuntia ja neljä hienoa ja älykästä kiekonsiirtoa, ja kiekko löytyi Tappara-vahti Dominik Hrachovinan selän takaa.

SaiPan hyökkääjä Topi Nättinen kaivoi kiekon itselleen puolustusalueen kulmassa ja syötti oman maalin takaa puolustaja Per Savilahti-Naganderille (kuvassa). Tämä nousi muutaman potkun ylöspäin, kunnes vähän ennen siniviivaa lähetti nerokkaan biljardisyötön laidan kautta vauhdissa olleelle hyökkääjälle Cody Kunykille.

Tämä ajoi sisään hyökkäysalueelle, ja huijasi Tapparan puolustuksen näyttävällä no-look-poikittaissyötöllä Bastien Maialle. Loistavan syötön jälkeen 20-vuotiaalla ranskalaishyökkääjällä oli suhteellisen helppo työ viimeistellä Liiga-uransa avausosuma.

Toisessa erässä tasan viiden minuutin kohdalla syntynyt osuma ei kuitenkaan auttanut SaiPaa pisteille, vaan Tappara voitti ottelun maalein 4–2.

Voit katsoa upean osuman tästä Ruutu+ -palvelun linkistä.