Tapparan ja SaiPan välisessä Liiga-ottelussa esitellään tänään täysin uusi innovaatio, joka saattaa mullistaa jääkiekon seuraamisen.

Tapparan ja Bitwise Oy:n lanseeraama Tappara-applikaatio pystyy esittämään sovelluksen käyttäjille mm. pelaajien luistelumatkan ja -vauhdin, näiden jäälläoloajan sekä kiekon nopeuden ja matkan.

Tieto perustuu älykiekkojärjestelmään eli käytännössä kiekossa ja pelaajien varusteissa oleviin pieniin radiolähettimiin, jotka lähettävät signaalia hallin katossa sijaitseviin antenneihin.

Reaaliaikainen paikkatieto siirtyy älykiekkojärjestelmään, jossa se jalostuu nopeudeksi, matkaksi, jäälläoloajaksi, laukauksiksi, tilastoiksi, valmennuskuvioiksi, vedonlyöntikohteiksi tai grafiikaksi televisiolähetykseen. Yhden pelin aikana tietoa kertyy yhden gigatavun verran, Liigan sivuilla julkaistussa artikkelissa kerrotaan.

– Olen erittäin innoissani tästä upeasta mahdollisuudesta päästä tekemään jotain sellaista, mitä kukaan ei ollut vielä ennemmin tehnyt. Alusta alkaen on ollut selvää, että tässä valmistuu jotain suurta, josta koko suomalainen jääkiekkoperhe pääsee nauttimaan. Toivottavasti järjestelmä lyö läpi ja näemme sen kohta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa aktiivisessa käytössä, Tapparan myyntipäällikkö Aki Hautamäki sanoo Liigan sivuilla.

– Olemme luoneet maailman ensimmäisen, toimivan älykiekkojärjestelmän, joka tarjoaa loppukäyttäjälle mobiilisovellukseen reaaliaikaista pelaajatietoa. Sen lisäksi tämä tekniikka tarjoaa urheiluvalmennukselle tietoa, jota sillä ei aikaisemmin ole ollut saatavilla, kuten yksittäisen pelaajan luisteleman matkan, Bitwise Oy:n toimitusjohtaja Tomi Mikkonen puolestaan kertoo.

Lue Liigan artikkeli aiheesta kokonaisuudessaan tästä.