Minnesota Wildin tähtihyökkääjä Zach Parise on joutumassa tänään selkäleikkaukseen, The Athletic -lehden toimittaja Michael Russo kirjoittaa lähteidensä tietojen pohjalta.

Parise on kärsinyt välilevynpullistumasta, ja nyt vaiva on äitynyt niin pahaksi, että muuta vaihtoehtoa ei enää ollut, Russo kirjoittaa.

Parisen vaiva diagnosoitiin kaudella 2015–16, jolloin laitahyökkääjä joutui vaivan takia jättämään pudotuspelit kokonaan väliin. Viime kaudella vaiva ei pakottanut Parisea sivuun, mutta ongelmat palasivat tänä kesänä.

Parise pystyi harjoittelemaan kesällä hyvin, mutta kaksi viikkoa ennen harjoitusleirin alkua vaiva palasi kuin salama kirkkaalta taivaalta hyökkääjän sitoessa luistimiaan. Parise oli jälleen alkanut tuntea kipua toisessa jalassaan. Vielä harjoitusleirillä Parise kuitenkin luisteli paljon yksinään.

Parise ja Wild ovat toivoneet vaivan paranevan levolla. Parise ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua, ja hän yritti viimeiseen asti selvitä ilman leikkausta. Nyt vaiva on kuitenkin pahentunut niin, että leikkaus on ainoa vaihtoehto. Russon lähteiden mukaan Parise olisi menossa leikkaukseen jo tänään tiistaina.

Leikkauksen jälkeinen sairasloma kestäisi noin kaksi kuukautta. Hyökkääjän pitkä poissaolo olisi Wildille paha takaisku. Parise, 33, on Wildin historian kolmanneksi paras maalintekijä 124 osumallaan. Parise on pelannut Wildissa viisi kautta.

Viime kaudella hän oli joukkueen viidenneksi paras maalintekijä 19 maalillaan. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä Parise sijoittui kahdeksanneksi, edellään mm. suomalaistähdet Mikael Granlund ja Mikko Koivu.

Myös Granlundin pelaaminen ensi yön kotiottelussa Vancouver Canucksia vastaan on epävarmaa. Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau heittäytyi melko kryptiseksi arvioidessaan Granlundin paluuta tositoimiin.