Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund, 25, sai NHL-kauden ensimmäisessä ottelussa nivusvamman ja on joutunut sen jälkeen seuraamaan joukkueensa pelejä katsomon puolelta.

Granlundin piti pelata viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa vamman jälkeen, mutta suomalaistähti oli venäyttänyt harjoituksissa jalkansa uudelleen, eivätkä seuran lääkärit antaneet lupaa pelata.

Granlund oli kuitenkin palannut maanantaina joukkueen harjoituksiin täydessä pelikunnossa. Hän luisteli tuttujen viime kauden ketjutovereidensa Mikko Koivun ja Jason Zuckerin vieressä.

– Toivottavasti hän pelaa nyt tiistaina. Mutta… Luulin jo viime viikon perjantaina, että hän palaisi, niin kuin myös lauantaina. Jos hän palaa tiistaina, se olisi loistavaa. Mutta… Jos se tapahtuu torstaina, sekin on loistavaa. Mitä nopeammin hän palaa kokoonpanoon, sitä parempi se on joukkueellemme, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau kertoo The Athletic -lehden toimittajan Micheal Russon mukaan.

Wild-käskijä keski melkoisen vertauskuvan, kun hän innostui puhumaan toimittajille Granlundin paluusta takaisin kaukaloihin.

– Se on kun saisi vauvan. Siinäkin on niin monta väärää hälytystä. Se oli ensimmäinen analogia, joka minulla tuli mieleen… Kun vaimosi odottaa vauvaa ja sanoo: ”Nyt se tulee”, ja sitten se onkin väärä hälytys, Boudreau heitti toimittajien räkättäessä vieressä.

– Nyt pää kiinni! Tuo oli minulta jo aika typerä juttu. Minulla on ollut tänään paljon hölmöjä juttuja, kokenut luotsi päätti hekotellen.