Detroit Red Wings on yrittänyt leipoa koko kesän jatkosopimusta 23-vuotiaan hyökkääjän Anders Athanasioun kanssa, mutta neuvottelut ovat ajautuneet pahaan umpikujaan, vaikka NHL-kausi on jo liikkeellä hyvässä vauhdissa.

Red Wings on tarjonnut MLive -lehden toimittajan Ansar Khanin mukaan Athanasioulle kahta erilaista sopimusta. Toinen sopimus olisi kahden vuoden mittainen ja yhteensä 3,8 miljoonan dollarin arvoinen. Toisessa kyse olisi yhden vuoden mittaisesta jatkopaperista, joka olisi arvoltaan 1,25 miljoonaa dollaria.

Taiturimainen hyökkääjä toivoo kuitenkin 2,5 miljoonan dollarin vuosituloja.

18 maalia viime kaudella NHL:ssä pyssyttänyt Athanasiou yhdistettiin KHL:ään Ak Bars Kazaniin ennen kauden alkua, mutta se saattoi olla vain yksi nuorukaisen leirin neuvottelukikoista.

Viime viikolla Athanasiou teki kuitenkin ison päätöksen ja matkasi Sveitsin liigassa pelaavan Luganon riveihin harjoittelemaan.

HIFK:ssä kaudella 2012-13 kahdeksan ottelua tehoin 1+3=4 pelannut NHL-konkari Patrick O’Sullivan ei usko, että Athanasioulla olisi vielä tarvittavaa vääntövoimaa hänen hankalaan tapaansa taistella uudesta NHL-sopimuksesta.

– Athanasioun pitää tajuta, että hän ei ole tehnyt NHL-urallaan vielä mitään, jotta hän voisi pitkittää neuvotteluja. Hänellä on loistava tulevaisuus, mutta tule takaisin, ja pelaa. Niin tulet aikanaan saamaan rahasi, O’Sullivan laukoo Twitterissä.