Detroit Red Wingsin riveissä viime kaudella 18 maalia iskenyt Andreas Athanasiou on noussut melkoiseksi kohuhyökkääjäksi viimeisten viikkojen aikana.

Athanasioun ja Red Wingsin jatkosopimusneuvottelut ovat venyneet hyvin pitkiksi, eikä keskusteluissa ole löydetty yhteisymmärrystä.

Nyt 23-vuotias hyökkääjä on lähtenyt Eurooppaan. Athanasioun agentti Darren Ferris vahvisti MLivelle sen, että Athanasiou on liittymässä sveitsiläisseuran Luganon harjoitteluvahvuuteen.

Athanasiou ei ole kuitenkaan tehnyt sopimusta seuran kanssa, vaan hän pitää käytännössä kuntoaan yllä seuran treeneissä.

– Hän ei todennäköisesti tee sopimusta sinne, koska hän tienaisi siellä vain murto-osan siitä, mitä hän voisi saada NHL:stä, MLiven toimitaja Ansar Khan totesi.

Red Wingsin GM:n Ken Hollandin mukaan osapuolet kävivät neuvotteluita aiemmin tällä viikolla, mutta niissä ei edistytty mitenkään.

Khanin mukaan Red Wings on tarjonnut Athanasioulle kahta eri sopimuspohjaa. Toisessa kyse on ollut kahdesta vuodesta ja yhteensä 3,8 miljoonan dollarin arvoisesta diilistä (1,9 miljoonan dollarin kausiansiot). Toisessa kyse olisi yhden vuoden mittaisesta sopimuksesta, jonka arvo olisi 1,25 miljoonaa dollaria.

Athanasiou on hakenut 2,5 miljoonan dollarin vuosituloja.

Aiemmin kanadalaishyökkääjää yhdistettiin KHL:ään päin. Khanin mukaan Athanasioun perässä ollut Ak Bars Kazan nosti kädet ylös, koska pelaajan leiri pyysi Kazanilta liikaa rahaa.