Montreal Canadiens teki kesällä yhden vuoden mittaisen ja yhden miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Stanley Cupin Pittsburgh Penguinsin riveissä viime kaudella voittaneen puolustajan Mark Streitin kanssa.

39-vuotiaan Streitin alkukauden otteet ovat olleet äärimmäisen iso pettymys Canadiensille, eikä konkaripuolustaja ole kerännyt yhtään tehopistettä kahdessa ensimmäisessä pelissä. Sveitsiläinen joutui istumaan kanadalaisseuran viime pelissä katsomossa.

Sportsnetin toimittajan Eric Engelsin mukaan Canadiens yrittääkin kaupata urallaan 786 ottelua NHL:ssä tehoin 96+338=434 pelannutta Streitiä muille NHL-seuroille.

Canadiensin on saamassa takaisin kokoonpanoonsa loukkaantuneena olleen puolustajan David Schlemkon ja joukkueen takalinjoilla on suuri ylimiehitys sen johdosta.

Canadiensin riveissä kymmenen vuotta sitten 62 tehopistettä (13+49) nakuttaneen Streitin parhaat päivät NHL:ssä ovat pahasti ohitse ja miehen siirtohuhut ovat saaneet hupaisan reaktion sosiaalisessa mediassa.

– Liittyen Canadiensin yritykseen kaupata Streitiä – minäkin yritän parhaillaan kaupata pesu- ja kuivauskonettani, jotka eivät ole toimineet kuuteen kuukauteen, The Athletic -lehden toimittaja Arpon Basu letkautti Twitterissä.