Toista NHL-kauttaan pelaavasta Calgary Flamesin 19-vuotiaasta hyökkääjälupauksesta Matthews Tkachukista on tullut yksi NHL:n eniten puhetta aiheuttavista nuorista pelaajista.

Tkachuk kohautti jo tulokaskaudellaan taklaamalla Los Angeles Kingsin tähtipuolustajaa Drew Doughtya kyynärpäällä päähän, ja sai sillä pelikiellon NHL:ltä ja koko Kings-joukkueen vihat niskoille. Nuorelle tähtipelaajalle ladottiin uhkauksia pelin jälkeen, että hän tulee saamaan turpaansa seuraavassa kohtaamisessa. (Lue tästä lisää.)

Flamesin ja Kingsin seuraava kohtaaminen tapahtui viime keskiviikkona, ja siitä tuli odotetun kuumaverinen. Tkachuk aiheutti siinä kohua ottamalla tähtivahti Jonathan Quickin kypärästä kiinni. Koko Kings-joukkue oli täysin hiilenä nuorelle toisen polven kiekkoilijalle ja se näkyi kovana suunsoittona läpi ottelun.

Tkachuk sai kuitenkin pelistä pidemmän korren, koska hän nakutti kaksi maalia ja Flames voitti pelin lopulta jatkoajan jälkeen 4-3.

NHL-Networkin asiantuntija ja yli 600 NHL-ottelua pelannut ex-rouhija Mike Rupp on ottanut erityistarkkailuun nuoren Flames-pelaajan ärsyttävän tavan pelata.

– Kun katsot tätä kaveria, muistatte varmaan, kun hän taklasi kyynärpäällä Doughtya. Et voi tehdä noin! Seuraavassa pelissä hän tappeli Brendan McNabbia vastaa, eikä Kings saanut siltikään annettua hänelle kunnolla kyytiä. Tämä kaveri ei pelkää mitään, Rupp hehkuttaa nuorta Tkachukia NHL-Networkin What the Rupp -osiossa.

– Jatkuuko tämä sama tällä kaudella? Rakastan tämän pojan asennetta. Hän otti viime pelissä Quickin kypärästä kiinni ja aukoi sen jälkeen jäähypenkillä päätään Doughtylle. Tällä kaverilla on jäätä suonissaan. Minulle tulee ihan hiki kun katson häntä, ottaisin hänet joukkueeseeni milloin vain, Rupp jatkaa.

Katso tästä Tkachukin viime kauden ja edellispelin kohua aiheuttaneet temput:

NHL Network

@NHLNetwork
We learned pronouncing @MikaZibanejad is difficult for some of our analysts (@brianlawton9) in this edition of What the Rupp? @Rupper17