Calgary Flamesin ja Los Angeles Kingsin ensi yön ottelusta on odotettavissa äärimmäisen tulinen kamppailu.

Lisämausteen otteluun tuo hieman yli viikko sitten pelatussa kohtaamisessa tapahtunut Calgaryn nuoren kiekkoilijan Matthew Tkachukin sikailu Los Angelesin tähtipuolustajaan Drew Doughtyyn.

Tkachuk sai rumasta kyynärpäätaklauksestaan kahden ottelun pelikiellon NHL:ltä. Doughty ei Kingsin onneksi loukkaantunut tilanteessa. Voit katsoa taklauksen klikkaamalla tästä.

Doughty antoi taklauksen seuraavana päivänä kovia väitteitä 19-vuotiaasta Tkachukista.

– Tuo poika on likainen pelaaja, haukkuu Doughty NBC Sportsin haastattelussa.

Tulokaskauttaan NHL:ssä pelaava Tkachuk ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi hallitsevan Norris-voittajan kommenteista.

– Rehellisesti, odotin häneltä enemmän, kuin mennä suoraan median luo ja valittaa tappion jälkeen, kommentoi Tkachuk Postmedialle.

– Hän on tarpeeksi hyvä pelaaja, joten hänen ei tarvitse huolehtia näistä asioista. Hän on taitava kaveri ja kaikkea. Hän on voittanut muutaman Stanley Cupinkin, jatkaa Tkachuk.

Vastustajan iholla jatkuvasti pelaava Tkachuk on tehnyt tulokaskaudellaan 68:ssa ottelussa tehopisteet 13+33=46. Nuorukainen on ensi yön ottelussa mahdollisesti Los Angelesin koston kohteena.

– Doughty on hyvä pelaaja, joten en usko, että hän kiinnittää huomiotaan minuun. Minun keskittyminen ei ole hänessä. Minä keskityn pudotuspeleihin, kertoo Tkachuk.

Calgaryn valmennus tietää, että Tkachukin teoilla on seuraukset. Päävalmentaja Glen Gulutzanin mukaan nuorukaisen pitää olla valmis niihin.

– Me puhuimme hänelle. Me tiedämme, että hän tulee olemaan maalitauluna. Ei ilkeällä tavalla. He eivät pitäneet siitä mitä tapahtui ja he tulevat pelaamaan häntä erityisen kovaa. Hänen pitää olla valmis siihen. Me olemme valmiita siihen myös. Emme anna homman lähteä käsistä, kommentoi Gulutzan Calgary Herald -lehdelle.

– He tulevat muistamaan sen taklauksen. Se tulee olemaan vaikeampi ottelu ”Mattylle” kuin muut pelit, mutta sellaista sattuu. Se kuuluu asiaan.