TOP5: Liigan viikonlopun isoimmat onnistujat – ”Joukkueen hahmo molemmissa otteluissa”

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Liiga saatiin viikonloppuna vauhdilla käyntiin kahden kierroksen voimin. Ensimmäiset pelit tarjosivat yllätystuloksia, vahvoja yksilösuorituksia sekä paljon maaleja.

SuomiKiekko päätti listata avauskierrosten suurimmat onnistujat.

1. Robert Rooba, JYP

Mitä ihmettä on tapahtunut JYPin alemmissa ketjuissa aiemmin röyhineelle virolaishyökkääjälle? JYP otti HIFK:sta selvän voiton kotona, minkä lisäksi joukkue nousi lauantaina 3-0-tappioasemasta voittoon Helsingissä.

Kesällä kotonaan Tallinnassa yleisurheilijoiden kanssa harjoitellut Rooba oli molemmissa otteluissa joukkueen hahmo. Hän teki kahteen peliin tehot 3+1. Eikä kyse ollut siitä, että 24-vuotias hyökkääjä olisi osunut oikeisiin paikkoihin oikeaan aikaan, vaan Rooba itse loi jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja ja oli liian vaikea pideltävä HIFK:n puolustukselle.

Rooban piste-ennätys Liigassa on tähän asti kahdeksan tehopistettä Bluesin paidassa. Ensimmäisten pelien perusteella nyt on läpimurtokausi edessä.

2. Jesperi Kotkaniemi, Ässät

Ässät pelasi vain yhden ottelun lauantaina, mutta 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi nousi välittömästi otsikoihin iskemällä tehot 1+1 Ässien 6-2-voitossa Ilvestä vastaan.

Kuten SuomiKiekko aiemmin ennakoi, on Kotkaniemi yksi liigakauden mielenkiintoisimmista nimistä, ja näillä otteilla nuorukainen menee heittämällä ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella.

Raamikas ja taitava hyökkääjä taistelee tulokkaiden pistepörssin voitosta.

3. Kaapo Kähkönen, Lukko

Lukon nuori ykkösvahti osoitti heti, että pystyy kannattelemaan joukkuettaan. Pelasi ensin perjantaina nollapelin TPS:ää vastaan kotona, kun Lukko voitti vasta jatkoajalla 1-0.

Lauantaina Kähkönen oli jälleen mies paikallaan, kun Lukko haki 5-3-vierasvoiton Sportista.

Kahden ottelun jälkeen 21-vuotiaalla huippuvahdilla on huima torjuntaprosentti 95,24. Kähkösen avulla Lukko voi nousta vielä ennakoitua korkeammalle runkosarjassa.

4. Markus Kankaanperä, Sport

Pakko antaa kehut myös Vaasan Sportin kapteenille Markus kankaanperälle. Konkaripuolustaja merkkautti ensin perjantaina teholukeman +4 voitossa Pelicansia vastaan ja keräsi yhden syöttöpisteen. Lauantaina Kankaanperä teki puolestaan alivoimamaalin.

37-vuotias puolustaja latautui selvästi oikealla tavalla liigakauden alkuun ja johti joukkuetta esimerkillään.

5. KooKoo

Vaikka kouvolalaisilla olikin molemmissa otteluissa vastassa sarjan heittopussiksi ennakoitu SaiPa, on kuusi sarjapistettä maalierolla 11-3 loistava suoritus KooKoolta.

Joukkue sai SaiPan kustannuksella todellisen itseluottamuspiikin, kun kahdessa ensimmäisessä pelissä peräti 15 pelaaaja pääsi tehopisteille.

Tuomas Tuokkolan valmentaman joukkueen on hyvä jatkaa näistä asetelmista seuraaviin peleihin.

Henri Havusela


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!