Harva olisi halunnut perjantai-iltana olla SaiPan päävalmentajan Tero Lehterän saappaissa.

Liigan viime kauden heittopussin seurajohto otti tietoisen riskin palkatessaan Lehterän, jolla ei ole kokemusta pääsarjatason päävalmentajan hommista.

Vaikka Lehterä kuuluikin Bluesin valmennusryhmään joukkueen viimeisellä liigakaudella, on Lehterä jäänyt ihmisten mieleen lähinnä liigaotteluiden studiovieraana.

Oli siis täysin selvää, että kauteen lähdettäessä tuoreella päävalmentajalla oli runsaasti todisteltavaa suurelle yleisölle.

Ensimmäisestä pelistä SaiPa otti kotikaukalossa 7-1-selkäsaunan, ja vieläpä KooKoolta, joka taistelee lähtökohtaisesti samoista sarjasijoituksista kuin lappeenrantalaiset.

Avausottelun jälkeen Lehterän osaksi jäikin selittää medialle huonon avauksen syitä.

– Pelilliset asiat mitkä siellä petti, niin kirjo on niin valtava. Pelirohkeus ei ole riittävää ja se heijastuu pahimmillaan tuollaisena, Lehterä sanoi ensimmäisenä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Silminnähden pettynyt Lehterä sanoi myös, ettei hänen mielestään joukkue ollut pelin aikana missään vaiheessa lähelläkään sitä, mitä lähtivät avauspelistä hakemaan.

– Jotkut asiat on vähän syvällä tossa, mutta niin kuin sanoin, mennään eteenpäin, Lehterä huokasi.

SaiPa ja KooKoo iskevät yhteen toisen kerran heti lauantaina klo 17.00. Eilisen lehdistötilaisuuden näet kokonaisuudessaan tästä linkistä.