Ässien hyökkääjä Matti Lamberg on saanut peräti 13 ottelun pelikiellon Liigassa.

Lamberg taklasi keskiviikkona ottelussa Jukureita vastaan Valtteri Hietasta päähän.

– Tilanteessa Hietanen luistelee hakemaan Jukurien maalivahdin pysäyttämää irtokiekkoa oman maalinsa takakulmalta. Hietanen ottaa kiekon haltuunsa ja lähtee kiertämään maalia. Samanaikaisesti toiselta puolen maalia tilanteeseen tulee Lamberg, joka taklaa kovalla voimalla Hietasta. Taklaus osuu lähes kokonaan Hietasta pään ja ylävartalon alueelle. Hietanen loukkaantui tilanteessa eikä pelannut enää ottelussa, kurinpitopäätöksessä todetaan.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Lamberg tulee taklaukseen kovalla vauhdilla taklaten Hietasta erittäin suurella voimalla. Lambergin vauhti pysähtyy taklauksesta huolimatta vasta päätylaitaan. Lisäksi taklaus kohdistuu voimakkaasti Hietasta päähän. Näin ollen kyse on sekä ryntäyksestä että päähän kohdistuvasta taklauksesta. Lamberg aiheuttaa taklauksellaan Hietasen loukkaantumisen, joten Lambergille tulee tuomita tilanteesta ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

Pelikiellossa yhdistyy sekä itse taklauksesta tuleva tuomio että myös korotuslisä.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että jääkiekkoon kuuluvat myös kovat ja sääntöjen mukaiset taklaukset. Delegaatio korostaa, että jääkiekossa tulee osoittaa vastustajan kunnioitusta, jolla tarkoitetaan muun muassa sitä, että haavoittuvassa asemassa olevan vastustajan taklaamisessa on käytettävä harkintaa. Delegaatio toteaa, että käsiteltävänä olevassa tapauksessa Lambergilla on ollut erittäin paljon aikaa tiedostaa pelitilanne ja päättää miten hän aikoo tilanteen pelata. Lamberg on osoittanut sääntöjen vastaisen taklauksen lisäksi teollaan täydellistä vastustajan kunnioituksen puuttumista. Pelikiellon kestoa harkitessaan delegaatio on ottanut huomioon Lambergin menettelyn moitittavuuden sekä aiemmat päähän kohdistuneista taklauksista annetut rangaistukset. Lisäksi verrattuna edellisiin kausiin, on rangaistusharkinnassa otettu huomioon, että Liigassa on päätetty koventaa rangaistuksia päähän kohdistuneista taklauksista. Delegaatio pitää Lambergin ylikovalla voimalla suorittamaa ja vastustajan päähän kohdistuvaa taklausta, jonka seurauksena taklattava pelaaja loukkaantuu, kymmenen ottelun arvoisena tekona.

– Lambergille on määrätty pelikieltoa aiemmin Liigan kurinpitomenettelyssä viime kaudella kertaalleen vastustajan päähän kohdistuneesta poikittaisen mailan iskusta (tapaus 8/2016-2017). Lambergin kurinpitohistoria huomioiden pelikieltoa ankaroitetaan kolmella ottelulla.

Lamberg on edustuskelpoinen seuraavaksi 24.10. pelattavassa Pelicans–Ässät-ottelussa.