Minnesota Wild ja seuran suomalaiskapteeni Mikko Koivu tekivät jatkosopimuksen NHL:ssä Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Koivu pisti nimensä alle kahden vuoden mittaiseen lappuun, jossa Koivu tienaa yhtä kautta kohden 5,5 miljoonaa dollaria.

11 miljoonan dollarin arvoinen sopimus lähtee voimaan tulevan kauden jälkeen.

Wildin seurapomo Chuck Fletcher yllättyi siitä, miten helposti sopimus syntyi. Fletcherin mukaan tuore prosessi oli yksi helpoimmista koko hänen uransa aikana.

– Vain pari puhelua ja kaikki oli valmista. Se kertoo paljon hänestä ja siitä, miten paljon hän haluaa jäädä Minnesotaan. Saimme kaiken valmiiksi todella helposti, Fletcher sanoi Wildin verkkosivuilla.

Viime kauden jäljiltä Koivu oli ehdolla NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. 80 runkosarjaottelussa Koivu nakutti tehot 18+40=58.

– Hän on edelleen erittäin hyvä pelaaja, minkä hän näytti viime kaudella. Hän oli liidereitä hyökkäyspäässä ja hän oli liidereitä puolustuspäässä, ollen esimerkiksi meidän paras aloittaja. Hän on erittäin tärkeä pelaaja meille monella eri osa-alueella, Fletcher sanoi suomalaishyökkääjästä.

– On erittäin vaikea löytää tuollaisia pelaajia. He ovat äärimmäisen tärkeitä palasia, Fletcher sanoi Koivun pelaajatyypistä.