Porin Ässät ei totisesti ole jättänyt alkukauden otteluissaan ketään kylmäksi.

Kahdessa ensimmäisessä kotipelissään Ässät tulitti runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi selvät 6–2-voitot Ilveksestä ja Jukureista. Näiden välissä se kävi hakemassa 2–1-vierasvoiton HPK:sta viimeisen minuutin alivoimamaalilla.

Viime lauantaina Ässät sukelsi syvälle hävitessään arkkiviholliselleen Lukolle Raumalla peräti 2–7.

Eilen oli taas vähän riemukaammaan illan vuoro kotoisassa Isomäessä.

Patapaitojen ilta näytti olevan pilalla, kun ajassa 58.21 Ässien Jesperi Kotkaniemi joutui jäähylle, ja Tappara johti 2–1.

Moni muu joukkue olisi jo myynyt maansa, mutta ei Ässät.

Puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Ässien päävalmentaja Jyrki Aho otti maalivahtinsa Henri Kiviahon penkille. Ja kymmenen sekuntia ennen summerin törähdystä ihme tapahtui: Ässien ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin tykitti siniviivalta tasoituksen. Alivoimalla, ilman maalivahtia.

Mutta ei Ässät kotiyleisönsä hemmottelussa näin vähään tyydy. Pääsylippurahoille tuli totisesti vastinetta, kun voittajaa haettiin rangaistuslaukauskilpailussa pitkän kaavan mukaan.

Voiton Ässille tuoneesta rankkarista vastasi vasta kahdeksannessa parissa – kukapa muu – Matushkin.

Eikä tässä vielä kaikki!

Matushkinin rankkarista kiekko ei koskaan päätynyt maaliin. Silti Ässille tuomittiin maali. Syy oli se, että Matushkinin harhauttama Tappara-vahti Dominik Hrachovina heitti mailansa, ja kiekko pysähtyi irrallaan olleeseen mailaan. Näin ollen päätuomareilla ei ollut sääntöjen mukaan muuta mahdollisuutta kuin tuomita maali syntyneeksi.

Hengästyttävän ottelun huippuhetket voit katsoa tästä Ruutu+ -palvelun linkistä .

Jos haluat herkutella vain Matushkinin erikoisella rankkarilla, linkki löytyy tästä.

Juttua muokattu klo 10.15. Matushkin on ruotsalainen. Hän on syntynyt vuonna 1990 Minskissä, joka kuului tuolloin Neuvostoliittoon.